Wanneer je een weekendje weg wilt is het fijn als je daar op een comfortabele manier naartoe kunt gaan. Een auto huren zal dan een goede optie kunnen zijn. Iets wat nog niet zo bekend is maar misschien nog wel fijner is, is een auto lenen. Een auto lenen kun je ook voor een weekendje doen en is vaak net wat goedkoper.

Een auto huren

Wanneer je een auto huren lang weekend wilt doen is kan dit best een uitgave zijn. Toch is een auto huren een stuk goedkoper dan wanneer je een eigen auto moet aanschaffen, maar goedkoop is het niet. Als je een auto wilt lenen bij bijvoorbeeld Greenwheels is het mogelijk om voor een klein bedrag al een auto te lenen. Hoe duur het uiteindelijk wordt is afhankelijk van de auto, het abonnement en je eigen risico. 

De verzekeringen

Iets waar je ook goed op moet letten zijn de verzekeringen. Wanneer jij een auto gaat huren zijn er verschillende verzekeringen die je moet hebben om een auto te kunnen huren. Deze komen dan bovenop de kosten van de huur van de auto zelf. Bij Greenwheels zitten deze verzekeringenskosten al bij de prijs inbegrepen. Dat is natuurlijk ideaal, zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan en weet je waar je aan toe bent.

Bovendien is het met een pool auto van Greenwheels mogelijk om er ook andere mensen in te laten rijden. Deze moeten dan wel ook onder jouw abonnement geregistreerd staan. Als dit geval is, dan zijn zij ook verzekerd bij een ongeluk. Met een huurauto is dit vaak niet het geval.

De benzinekosten zitten bij de prijs inbegrepen

Net zoals de verzekeringen zitten bij Greenwheels de benzine of stroomkosten bij de prijs inbegrepen. Bij een huurauto kan dit ook het geval zijn, maar dat is niet standaard. Houdt hier dan ook goed rekening mee als je van plan bent om een auto te huren. Je wilt immers niet voor onverwachte kosten komen te staan. 

Hoe hoog is de borg?

Bij zowel het huren van een auto als een auto lenen dien je borg te betalen. Hoe hoog deze borg is, is voornamelijk afhankelijk van de auto. Wanneer jij de auto in dezelfde staat terugbrengt als hoe je hem in eerste instantie hebt gekregen, is er niks aan de hand. Je zult de borg dan ook zonder problemen terugkrijgen. Is er wel schade gereden? Dan zal de borg ingehouden kunnen worden. Zorg er daarom voor dat je met een geleende auto zuinig omgaat.