Door het maken van een rondreis door Vietnam zijn al vele mensen in het verleden betoverd geraakt. De meeste rondreizen door Vietnam gaan van noord naar zuid of andersom. Je kunt Vietnam in je eentje verkennen of gezellig met een hele groep gaan. Je kunt je rondreis Vietnam starten in Hanoi. Dit is één van de leukste hoofdsteden van Vietnam. De stad wordt ook wel beschouwd als het culturele centrum vanwege haar koloniale verleden, kleurrijke markten en vele musea en tempels. Daarnaast kun je je reis voortzetten door het indrukwekkende Ho Chi Minh City. Deze stad is gelegen in het mooie, tropische zuiden van het land.

De natuur in Vietnam

Vietnam kent meer dan 30 nationale parken. Een bezoekje brengen aan de natuur is het dan ook zeker meer dan waard. Bezoek de kalkstenen rotsformaties boven de zee met een smaragdgroene kleur en begeef je voor je gevoel in een sprookje met een boottocht door Halong Bay. Ontdek vervolgens het dorpje Sapa. Hier vind je vele valleien, rijstvelden en bossen. Ook maak je hier kennis met de lokale bergstammen. Erg interessant! Bezoek ook zeker Ninh Bihn in het noorden van Vietnam. Dit is één van de mooiste regio’s met kalkstenen bergen en grotten. Ook komen er steeds meer bezoekers naar Phong Nha-ke Bagn sinds de ontdekking van de Hang Son Doong grot. Dit Nationale Park staat bekend om bijna 70 kilometer aan karstrotsen, rivieren en ondergrondse gangen.

Het klimaat van Vietnam

Vietnam staat bekend om 2 verschillende klimaat typen. Dit komt onder andere door de grootte van het land waardoor weersomstandigheden sterk van elkaar kunnen verschillen. Noord-Vietnam kent hete zomers en koele winters, terwijl het in het zuiden van Vietnam altijd warm is met doorgaans natte zomers en droge winters. Het midden van Vietnam heeft minder afwisselende periodes. De zon schijnt hier vrijwel het hele jaar door en de temperatuur schommelt nauwelijks. Houd vanaf half oktober tot half december rekening met mogelijke cyclonen aan de kust bij Hoi An.

Ook een mooie bestemming: Cambodja

Cambodja kent met het verschrikkelijke regime van Pol Pot een gruwelijk en nog redelijk recent verleden. Ben je hierin geïnteresseerd? Breng dan zeker een bezoek aan de Tuol Sleng gevangenis en de Killing Fields bij de hoofdstad Phnom Penh. Maar Cambodja is ook zeer geliefd geworden bij vele reizigers van over de hele wereld door de lieve inwoners, het lekkere eten en de mooie natuur. Er valt nog veel te ontdekken met een mooie rondreis door Cambodja!