Weet je wát tof is? Lekker op vakantie. Het kan weer, het mag allemaal weer, dus pak je koffers in, breng je kat naar de opvang en licht je eventuele reisgenoten in dat ze wel of niet mee mogen, en… kies een bestemming. Nog een laatste advies: blijf wat dichter bij huis dit jaar. Misschien trek je je nu al terug van je scherm, maar geef me even om je te overtuigen. Die groepsaccommodatie 20 personen ergens bovenin Nederland en/of dat vakantiepark Ardennen met zwembad wacht op jou!

Grondbeginsels 

Voordat ik je overtuig van het vakantievieren in je eigen land óf je buurland, eerst een belangrijke vraag die je sowieso gaat helpen bij het plannen van al je toekomstige vakanties. Een vraag die wellicht heel logisch klinkt, maar toch nog weleens vergeten wordt: hoe kom jij tot rust? Het ideaalbeeld van vakantievieren is natuurlijk in de zon bij een zwembad, met een cocktail in je ene kant en een middelmatige thriller in je andere hand, maar ook dát is niet voor iedereen waar. Iedereen komt namelijk anders tot rust. Ga eens na hoe jij graag even ontsnapt aan de chaos van je gewone leven. Trek je liever een paar weken de natuur in en zorg je er op die manier voor dat je de rust pakt die je verdient? Of ga je juist het liefst een nachtleven in met heel veel verschillende mensen, een bruisende kleurrijke sfeer en genoeg drankjes om je voorlopig wel even zoet te houden? Ga bij jezelf én je eventuele reisgenoten na hoe jullie ideale vakantie eruitziet. Dat heeft namelijk grote invloed op je bestemming. Als iemand graag cultuursnuift, moet er wél cultuur in de buurt zijn; of het nu een museum of een historisch monument is, of allebei. 

De bestemming 

Het zal je wellicht verbazen (bij deze is het overtuigen begonnen) maar op wat voor vakantie je na het beantwoorden van bovenstaande vraag ook uitkomt, de kans is groot dat je die in je eigen land óf een buurland regelen kan. Er is hier namelijk alles; van bruisende nachtlevens in spannende steden tot rustieke natuur die je de adem ontneemt, waar je weken in kan verdwijnen. En er is óók nog eens geschiedenis en cultuur te vinden op veel van die plekken. 

 

Overweeg dit jaar dus om je vakantie wat dichterbij huis te boeken. Niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor je ziel. Fijne vakantie!