Options trading is het handelen in opties. Voor veel mensen is dit nogal een complex gebeuren. Ik kan laten zien dat dit relatief toegankelijk is nu voor iedereen. Options trading doe je bij een bank of een broker. Dit kan tegenwoordig in een geheel online omgeving. Vroeger moest je bellen of fysiek naar de bank of broker of beurs gaan. Wat zijn opties? Opties zijn financiële instrumenten. Er zijn veel soorten opties. De bekendste opties zijn de ‘put’ en ‘call’ opties. Met deze opties kun je ‘wedden’ of de keurs van bijvoorbeeld een aandeel of valutapaar om hoog of naar beneden gaat. Options trading wordt in het algemeen gezien als een relatief risicovolle manier van speculeren. Niet veel mensen doen het.

Is options trading wat voor jou?

Dat is een belangrijke vraag. Een deel van de optie handelaren wordt erg rijk en een ander misschien wel groter deel verliest al  zijn geld. In opties handelen is alleen een mogelijkheid voor je als je weet wat je doet en stressbestendig bent. En bovenal moet je goed met risico om kunnen gaan. Als je dat niet kan, kun je het echt beter laten. Het is niet een beleggingswijze of speculatiestrategie voor iedereen. Dat is ook niet erg. Er zijn genoeg andere manieren  om te beleggen. Het is altijd goed om je breed te verdiepen in wat je opties zijn. Je kan ook beleggen in bijvoorbeeld: edelmetalen, zoals goud en zilver, aandelen, vastgoed, obligaties en cryptovaluta. Keuze genoeg.

Kun je met options trading geld verdienen?

Zeker kan dat. Maar je kan ook alles kwijt raken. Dat heb ik al eerder benoemd maar in deze blog wil ik daar graag langer bij stilstaan. Dit is omdat in opties handelen een van de meer rsciovollege belgiggen is. Dat heb ik ook al gezegd, maar ook dat moet goed binnen komen. Als je goed optie handelen dan neem je het op tegen hele afdelingen van werelds rijkste zakenbanken. Deze mannen en vrouwen weten wat ze doen. Ze hebben jaren ervaring en de juiste opleiding. Dit zijn geen kleine jongens. Deze mensen werken met de beste en duurste modellen. Ik heb zelf ervaring met beleggen. Ik behaal rendementen waar velen jaloers op zijn. Ik doe zelf niet aan optie handel. Het is mij te moeilijk. Het is wel een manier waar mee je erg veel geld kan verdienen. Ik begrijp dat er mensen zijn die het doen. Dit zijn mensen die vaak heel veel kennis. Denk jij dat je er al klaar voor bent? Dan kun je online eigenlijk meteen beginnen.