Heb jij al enige tijd een website of webshop en lukt het maar niet om bezoekers te trekken? Dan is het zeker aan te raden om verder te lezen! In dit artikel geven we tips waarmee jij je positie in de zoekmachines kan verbeteren.

 

Maak eerst de site kloppend

Als je beter gevonden wilt worden in de zoekmachines is het belangrijk om ervoor te zorgen dat zowel de opmaak als de techniek van de site goed in elkaar zit. De techniek en de opmaak bepalen namelijk grotendeels de conversieratio. Zorg ervoor dat de techniek achter de site zo is geoptimaliseerd dat de site supersnel in gebruik te nemen is. Daarnaast is het belangrijk dat de opmaak van de site pakkend is. Het moet in een oogopslag duidelijk zijn wat je wilt uitstralen. Voordat je verdere stappen onderneemt, is het erg belangrijk dat je dit in orde maakt. 

 

De teksten die op de site staan

Als de site er netjes uitziet is het belangrijk dat je zorgt voor de juiste teksten. De teksten dienen in te spelen op de zoekmachines maar ook prettig leesbaar te zijn voor de bezoekers. Echte SEO teksten zorgen voor goede resultaten. Het schrijven van zulke teksten is lastig. Mocht je hier geen vertrouwen in hebben, dan kan je er altijd voor kiezen om daar iemand voor in te huren. Hierbij kan je denken aan freelancers maar ook aan online marketing bureaus. 

 

Zonder een goede linkbuilding strategie behaal je weinig resultaten

Naast de teksten op de site zelf is het ook belangrijk dat je een goede linkbuilding strategie hanteert. De linkbuilding zorgt er namelijk voor dat de pagina’s op je site hoger scoren. Om een goed linkprofiel te creëren dien je te beschikken over een sterk netwerk. Om zelf zo’n netwerk te verkrijgen is erg lastig. De meesten kiezen er daarom voor om linkbuilding specialisten in te schakelen. Zij hebben zo’n netwerk en weten precies waarop er gelet moet worden. Dit bespaart je als ondernemer erg veel tijd die je ergens in zou kunnen steken. 

 

Het juiste bedrijf vinden om mee samen te werken

Als je veel resultaten wilt behalen met je website is het van groot belang dat je de juiste partij kiest om mee samen te werken. Kijk hierbij naar de recensies maar plan ook bij meerdere bedrijven een gesprek in. Een gesprek met een seo bureau zegt in de meeste gevallen namelijk veel meer. Door een aantal gesprekken in te plannen kan je uiteindelijk de beste keuze maken voor jouw site.