Het is bijna december en mijn vriend en ik krijgen de sleutel van een prachtig huis aan de Loosdrechtse plas. Beiden komen wij uit Hilversum, en wilde niet te ver van de familie vandaan wonen, dat komt niet goed uit aangezien er een baby op komst is. Dan is he altijd wel handig om opa en oma in de buurt te hebben wonen. We zijn een jaar verder en de zoektocht is dan eindelijk afgerond. Ik neem jullie mee in ons proces van het vinden van ons droomhuis.

Alleen maar tegenslagen

Het viel niet mee. Een jaar geleden begon onze zoektocht naar ons droomhuis in de regio van Hilversum. En zelfs met een groot budget was het ook niet gemakkelijk. Elk huis werd voor onze neus voorbijgetrokken of overboden. Zelfs met de hulp van onze familie zagen wij nog geen licht aan het einde van de tunnel. Daarbij moesten wij ook onze maximale hypotheek berekenen. Wat zouden we kwijt zijn en wat zijn de mogelijkheden? We kwamen een hypotheekrente 20 jaar vast tegen en dit leek ons wel interessant. Geen verassingen in de rente maar gewoon zekerheid. Hier moesten wij ons ook bij gaan oriënteren.

Is het dan toch gelukt?

Mijn vriend en ik hebben niet altijd dezelfde smaak. Ik denk dat we in een jaar tijd wel 40 huizen hebben bezichtigd. Dat is een hele hoop. En elke keer was er wel wat. Wij hebben allebei twee linkerhanden, dus dat hielp ook niet echt mee. Op een gegeven moment kwam onze makelaar met een huis in Loosdrecht. Dit is stiekem toch wel mijn favoriete plek om te wonen. Ik was helemaal enthousiast, alleen moest ik mijn vriend nog weten te overtuigen. Het moment dat wij het huis binnenliepen, waren wij meteen op slag verliefd. ‘Dit wordt het’ riep ik. Nog geen 10 minuten zaten wij in de auto onderweg naar huis en we hadden een bod gedaan. Een grote verassing, want diezelfde avond had de eigenaar het bod geaccepteerd. Het is ons gelukt! Het geeft een enorme rust. We kunnen de jacht op een nieuw huis staken.

De sleutel

De dag is aangebroken, dat mijn vriend en ik de sleutel krijgen. We rijden met z’n tweeën naar het huis en tot onze verbazing staat daar ineens de hele familie. Ze hebben champagne en ballonnen bij zich. Het moment kon echt even gevierd worden en iedereen was erbij om het mee te maken. Niemand hoeft meer voor ons te zoeken naar een huis. Op nog veel mooie jaren in dit prachtige huis aan de Loosdrechtse plas.