Het doden van spintmijten kan een ontmoedigende taak zijn. Ze zijn klein, bijna onzichtbaar voor het blote oog en kunnen planten vernietigen. Spintmijten zijn een van de meest voorkomende plagen die planten in de tuin aantasten. Sommige mensen gebruiken commerciële pesticiden om spintmijten te doden, maar deze pesticiden zijn giftig voor mens en dier. Biologische methoden zijn ook effectief, maar het is vaak moeilijk om een ​​natuurlijke stof te vinden die even effectief is als een commercieel bestrijdingsmiddel. Ik zal de drie verschillende manieren bespreken om spintmijten in de tuin te doden, en voor elk een voor- en nadelen opsommen.

Tuin opruimen

Om spintmijten in de tuin te doden, kunt u de planten besproeien met een commercieel bestrijdingsmiddel of gebruik maken van roofmijt tegen spint. Deze bestrijdingsmiddelen zijn effectief in het doden van spintmijten, maar zijn ook schadelijk voor mens en dier. De bestrijdingsmiddelen moeten om de paar dagen op de planten worden aangebracht om te voorkomen dat de mijten terugkomen. Het is ook belangrijk om je handen grondig te wassen nadat je de planten hebt besproeid.

Tuin grondig schoonmaken

In sommige gevallen kunnen spintmijten zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen uit de tuin worden verwijderd. Geef hiervoor de planten goed water en laat het water een paar uur door de bladeren lopen. Dit zal de meeste spintmijten doden. Je kunt de planten ook besproeien met een mengsel van water en een paar druppels afwasmiddel. De zeep zal de mijten doden en een residu achterlaten dat voorkomt dat meer spintmijten terugkeren naar de planten.

Spint bestrijden

Als u op zoek bent naar een manier om spint te verwijderen zonder pesticiden te gebruiken, kunt u gezelschapsplanten gebruiken. Gezelschapsplanten zijn planten die niet vatbaar zijn voor spint, maar waarvan bekend is dat ze ze afstoten of doden. Een van de meest effectieve gezelschapsplanten is goudsbloem. Je kunt goudsbloemen planten in je tuin of in potten in de tuin om spint af te weren.

Tuin aankleden

Als alternatief voor bestrijdingsmiddelen en gezelschapsplanten kunt u de planten besproeien met een mengsel van water en citroensap. Het zuur in het sap doodt de meeste spintmijten en laat een onaangenaam residu achter.

Ongedierte weghouden

Als u op zoek bent naar een meer natuurlijke manier om spint bestrijden, kunt u zeep gebruiken. Je kunt zeep kopen die speciaal is gemaakt voor spintmijten, wat effectief is om ze te doden. Je kunt ook je eigen zeepspray maken door een paar druppels zeep met water te mengen. Deze zeep zal de spintmijten op de planten doden.