Om uw bedrijfspand hygiënisch en schoon te houden kan het vaak fijn zijn om een schoonmaak in te huren. Er zijn verschillende manieren om dat te doen. Er kan een eigen schoonmaakster in dienst worden genomen, maar dan moet je zelf moeite doen om een goede schoonmaker te vinden. Wat vaak een veel handigere oplossing is, is om het via een schoonmaakbedrijf te doen. Je huurt dan een schoonmaakbedrijf in, hier sluit je een contract mee af. Zij regelen het dan verder met de schoonmakers. De schoonmakers bezitten vaak veel vakkennis en hierdoor ben je ervan verzekerd dat de kantoorruimte nauwkeurig en vakkundig wordt schoongemaakt. Ook is het voordeel van het inhuren via een schoonmaakbedrijf dat dit bedrijf verschillende risico’s dekt. Denk hierbij aan diefstal, wangedrag en andere dingen die je graag voorkomt wanneer je een schoonmaker inhuurt. Ook bent u ervan verzekerd dat er een vervangende hulp komt wanneer er iemand ziek is. 

Offertes opstellen

Het scheelt dus veel moeite en vooral zorgen wanneer u besluit om de schoonmaak uit te besteden. Bij het kiezen van een schoonmaakbedrijf zijn er een aantal dingen handig om op te letten. Vaak worden er voorrijkosten gerekend voor elke keer dat er wordt schoongemaakt. Om deze kosten te beperken is het dus slim om een schoonmaakbedrijf in de buurt te zoeken. Verder is het belangrijk om van tevoren goed af te spreken welke diensten u verwacht dat er gedaan moeten worden. Er zijn namelijk vergelijkingssites waar binnen een korte tijd offertes van verschillende schoonmaakbedrijven uit uw regio opgesteld worden. Om deze offertes goed op te stellen en vervolgens te kunnen vergelijken. Is het belangrijk dat de werkzaamheden goed worden opgesteld. De offerte kan namelijk sterk in prijs verschillen afhankelijk van het type ruimte en dienstverlening die u wenst. 

In het vervolg een schoon bedrijfspand

Diensten waar u op kunt rekenen bij het huren van een schoonmaker zijn bijvoorbeeld stofzuigen en dweilen van de vloer. Dit kan eventueel met een machine gedaan worden wanneer er een groot aantal vierkante meters vloer aanwezig is. Afval weggooien in en rondom het pand, vervolgens ook de prullenbakken legen. Het schoonmaken van straten, portieken en trappenhuizen. Maar vaak speelt het sanitair een grote rol wanneer een bedrijf een schoonmaker wil inhuren. Het is belangrijk dat u dit van tevoren aangeeft zodat dit in de offerte meegenomen kan worden. Vervolgens worden er door de verschillende bedrijven een offerte opgemaakt en kunt u zelf vergelijken. Na het vergelijken van de bedrijven kunt u kiezen of u met een van deze bedrijven in zee wilt gaan. Dan wordt er een contract opgesteld en zult u geen dag spijt hebben van het schone kantoor.