In onze wijk wordt regelmatig ingebroken. Onlangs was het bij onze buren ook raak. Toen was de maat voor mij vol. Ik heb mijn vriend gevraagd of we niet konden kijken naar camera beveiliging. Ik was elke avond als de dood dat er bij ons ingebroken zou worden. Hij vond het eerst overdreven, maar voor mij was het belangrijk dat ik me weer veilig ging voelen. Dat snapte hij gelukkig wel, dus zijn we op zoek gegaan naar een deskundig bedrijf dat ons verder kon helpen. Niet lang daarna is de camera beveiliging bij ons geïnstalleerd. Dan moet je niet denken aan ingewikkelde systemen met meerdere camera’s, maar gewoon aan een simpele camera bij de voor- en achterdeur. Dit schrikt inbrekers af en geeft ons de mogelijkheid ons huis op afstand in de gaten te houden.

Camera beveiliging laten plaatsen

Ik kan het inschakelen van een professioneel bedrijf aanraden, als je nadenkt over beveiliging. Natuurlijk kun je zelf een aantal camera’s bestellen en ophangen, maar hoe zorg je ervoor dat de camera echt op de goede plek hangt? En hoe integreer je de camera’s met je andere systemen, als je bijvoorbeeld een Smart Home hebt met andere elektronische toepassingen? Dat konden we allemaal overlaten aan de experts die we inschakelden voor de installatie van onze camera’s. Nu weten we zeker dat alles goed geregeld is en dat we er zelf niet naar om hoeven te kijken. Dat was precies wat ik wilde. Ook mijn vriend is inmiddels overtuigd!

Je huis beveiligen tegen inbrekers

Natuurlijk kun je nog meer doen om inbrekers tegen te houden. Zo doe je de deuren altijd op slot en zorg je ervoor dat je ramen ook voorzien zijn van sloten. Laat een lampje aan als je een tijdje weggaat in de wintermaanden en zorg ervoor dat je buren de post weghalen als je op vakantie gaat. Zo ziet niemand dat jij al geruime tijd niet thuis bent geweest. Daarnaast kun je je buren vragen of ze een oogje in het zeil houden. Dat kan uiteraard niet als je buitenaf woont. In dat geval is camera beveiliging toch het overwegen waard. Hiermee houd je zelf een oogje in het zeil, of je laat je camera’s aansluiten op een automatisch alarmsysteem. Zo wordt een beveiligingsbedrijf direct gealarmeerd als er iets niet pluis is in of rondom je woning.