Bowlen, naar de dierentuin, gezelschapspelletjes. Het zijn de vast geroeste activiteiten die ons vaak naar het hoofd worden gegooid. Er zijn vaak een paar fanatiekelingen en de rest hangt op de bank, aan de bar of staat buiten te kletsen wanneer de gelegenheid zich voordoet. Het is een veelvoorkomend schouwspel waar velen vaak weinig zin in zeggen te hebben, het toch uiteindelijk wel leuk vinden, maar nooit écht met een bevredigend gevoel thuis komen. Het kan heel lastig zijn om juiste activiteit te zoeken en te vinden. Zeker omdat er vaak rekening moet worden gehouden met meerdere personen die ook allemaal hun eigen wensen hebben. Maar goed nieuws! De wereld van de activiteiten ligt vol met mogelijkheden waar je waarschijnlijk nog niet aan had gedacht!

Een kookwedstrijd

Een activiteit waar je ook nog beloond wordt met heerlijk eten. Koken kan vanzelfsprekend en saai zijn maar ook spannend en gezellig! Een groep creëert gezelligheid en het wedstrijdelement maakt de activiteit spannend en interessant. Vooral wanneer je koken wel leuk vindt om te doen, maar vaak niet echt de moeite neemt om echt uitgebreid of aandachtig te koken, is dit een hele toffe activiteit. Als er wat op het spel staat, is het ook uitdagend om creativiteit toe te passen. Misschien net wat extra kruiden, wat vaker proeven, iets toevoegen en niet te vergeten: soms bij elkaar spieken om een goed idee voor je eigen gerecht te gebruiken. Een kookwedstrijd kan ontzettend gevarieerd georganiseerd worden. Het is geschikt voor mannen onder elkaar, voor de oude vriendinnenclub, als personeelsuitje en zelfs als vrijgezellenfeest!

Een pubquiz

Velen hebben het wel eens gehoord, weinigen hebben het nog gedaan. Een pubquiz is het nieuwe rondje karten. De activiteit kan iedereens hersenen laten kraken maar ook iedereen ontzettend laten lachen met elkaar. Het allerbelangrijkste is dat er samen wordt gespeeld. De meeste kennis kan pas gebruikt worden als iedereen meedenkt. Allerlei verschillende onderwerpen komen aan bod. Hondenrassen, liedjes uit de jaren 90 maar ook maatschappelijke thema’s en geschiedenisvragen kunnen voorkomen in de rondes. Het allerleukste van het spelen van een pubquiz is dat het spreekwoord “meedoen is belangrijker dan winnen” hier echt geldt. Het is handig om welwillend te zijn en wat algemene kennis te hebben, meer dan dat is er niet nodig om heel veel plezier te hebben bij een pubquiz. Bovendien kan dit overal gedaan worden. Thuis op de bank, in een kroeg en zelfs online!