Na mijn MBO opleiding besloot ik een tussenjaar te nemen. Ik wilde geen gymleraar meer worden. Ik heb dit nooit echt leuk gevonden, maar ik dacht dat dit het enige was wat ik echt kon. Gelukkig kreeg ik een kans om te bewijzen dat ik meer kon. Dit begon allemaal bij mijn stage bij de Intratuin. Dit was destijds maar een stage van twee dagen, maar ik kreeg toen al een baan aangeboden. Mijn stagebegeleider was heel erg aardig en bood me een weekendbaantje aan. Destijds had ik helaas al een andere baan. Een aantal jaren later, in mijn tussenjaar, herinnerde ik mij deze werkplek en hoe leuk ik dit toen vond. Ik kon hier nog steeds meteen aan de slag. Mijn oude stagebegeleider kende mij nog steeds. Ik ging meelopen met een tuinontwerper. Na een aantal weken helpen sjouwen, waar ik voor was aangenomen, heb ik veel kunnen kijken waar mijn baas zich mee bezig hield. Op een dag was mijn baas ziek, en moest ik alleen naar een afspraak. Samen met de klant die mij toevallig wilde helpen heb ik alle spullen van de vrachtwagen geladen. Hij vroeg mij om mee te denken over het ontwerp van zijn tuin. Ik vertelde hem dat ik hier niet zo goed in was, maar hij wilde alsnog graag mij mening horen.

Indelen

Samen met de klant hebben we de tuin bijna opnieuw ingedeeld. Ik had die dag maar één afspraak. Hierdoor had ik de hele dag de tijd om deze klant te helpen. Ik had het heel erg naar mijn zin. Ik kon het goed vinden met mijn klant. En het mooiste van alles was; de tuin werd nog mooi ook! Ik werd hier heel erg enthousiast van. De klant vroeg of ik volgende week ook zijn buurman wilde helpen, dit was een vriend van hem.

Tweede tuin

Op werk vertelde ik aan mijn baas wat er was gebeurd. Hij was heel blij voor me en liet me alleen naar de afspraak gaan die ik zelf had gemaakt. Grote witte potten, marmeren loopstenen, houten tuinschermen en een grote variatie aan mooie bloemen. Ik nam alles met me mee. De buurman van mijn allereerste klant was net zo vriendelijke. Ze kwamen samen naar de tuin om de opties te bespreken. Ze wilde ook graag een verlaagde schutting en een deur in de schutting naar elkaars tuin toe. Ik had er heel veel zin in om dit te gaan realiseren voor de klant.