Op de middelbare school ben ik vriendinnen geworden met vijf andere meiden. Samen hebben we een vriendinnengroep opgericht. We noemen onszelf de “Miller”, deze naam is ontstaan door van onze alle zes de voorletters bij elkaar te doen. Eerst waren we voornamelijk een vriendinnengroep van vier meiden. Maar in de vijfde klas van het vwo kwamen er twee andere meiden bij. Dit klikte zo goed, dat we daarna als een vriendinnengroep van zes verder zijn gegaan. Een van onze vriendinnen, Milou, is heel onzeker over haar haar. Er wordt namelijk vaak tegen haar gezegd dat ze een pluisbol is. Haar haar pluist namelijk heel erg, vooral in de herfst.

Werken in Australië

Na de middelbare school zijn vijf van ons gaan studeren, Milou, ging wat anders doen. Zij wilde al een hele lange tijd graag naar Australië. Ze is eerst in Nederland gaan werken bij een horecagelegenheid, dit restaurant heet Hanno. Dit is een restaurant met gerechtjes die afkomstig zijn van over de hele wereld. Nadat ze daar vier maanden heeft gewerkt is ze naar Sydney vertrokken. Thuis had zij zich al online aangemeld op een site voor au pair. Ze was door een gezin geselecteerd om daar als oppas te komen werken. Het gezin bestond uit vier kinderen. De oudste was vijf, een tweeling van drie jaar oud en een baby van dertien maanden. Dit leek Milou wel wat, dus gingen ze skypen. Toen het via het videogesprek ook een klik bleek te zijn had ze haar vlucht naar Sydney geboekt. 

Krullenkapper

Wij hoorden vaak van haar dat ze het heel erg naar haar zin had. Op een dag stuurde ze ons een foto. En wauw, wat zag haar haar er prachtig uit! Haar krullen kwamen veel mooier uit dan normaal, en het leek helemaal niet meer te pluizen. Dus ik belde haar direct op en vroeg hoe ze dit voor elkaar had gekregen. Ze zei dat ze naar een speciale krullenkaper in Australië was geweest. Ze had daar wel vijf uur in de stoel gezeten, maar met een prachtig eindresultaat. Ook had ze als tip gekregen om voortaan kerastase haarproducten te gaan gebruiken. Ze klonk zo blij aan de telefoon, dat het aanstekelijk was en ik ook blij werd. Het was zo leuk om te zien dat ze nu straalde en niet meer onzeker was over haar uiterlijk. Na een paar maanden kwam ze terug om in Nederland te gaan studeren. Omdat het zo goed voor haar had gewerkt, bleef ze hier ook kerastase haarproducten gebruiken.