Een nieuwe auto kopen is niet altijd de beste optie. Naast dat het een flinke uitgave is hoeft het zeker niet altijd nodig te zijn om een auto in je bezit te hebben. Starters, MKB en ZZP’ers en andere particulieren halen vaak voordeel uit het nemen van een shortlease contract voor een auto die bij hun werkzaamheden past. Lees hier meer over in deze blog.

Met een shortlease auto ben je flexibel in de zin dat je geen auto bezit maar deze kunt huren voor een langere periode. Je betaald het shortlease contract meestal in maandelijkse termijnen. In principe betekent een shortlease dat je direct in de auto kunt stappen en hem kunt gebruiken, zodat dat hier eerst allerlei zaken voor geregeld moeten worden zoals een onderpand. Dit geeft dus behoorlijk wat flexibiliteit. Stel je zou een tijdje een auto in Nederland nodig hebben, maar daarna een tijd in het buitenland zitten, dan is zo’n korte lease periode veel aantrekkelijker dan een langere huurkoop bijvoorbeeld. Je kunt bovendien je contract vaak kosteloos dagelijks opzeggen.

Lagere kosten met shortlease

Wanneer je als particulier een auto neemt op basis van shortlease dan regel je eigenlijk alleen de brandstof. De rest zal veelal geregeld worden door de lease aanbieder. Dat betekent dat de tarieven die je betaald voor de auto ook rente en verzekeringen inhouden. Daarbij zal het onderhoud gedaan worden door de aanbieder en wordt er direct vervangend vervoer geregeld wanneer je pech of schade hebt. Deze kosten bij elkaar kunnen vaak ongemerkt best oplopen wat je met een shortlease zou besparen.

De verdere kostenpost verschilt dan natuurlijk per auto. Wanneer je een nieuwe model auto zoekt, dan zal je dan ook meer voor betalen. Toch kun je voor een paar honderd euro al een goede auto rijden waar je geen zorgen over hoeft te hebben. En dat moet toch ook wat waard zijn?

Shortlease aanbierders

Bent je op zoek naar een shortlease prive auto? Je kunt gemakkelijk en snel auto’s vergelijken via Blankert Shortlease. Ze hebben een ruime tijd ervaring met het aanbieden van short lease contracten. Daarbij hebben ze een eigen wagenpark waardoor je een uitgebreid aanbod hebt aan auto’s en je binnen je budget een auto kunt uitzoeken. Vraag altijd vrijblijvend een offerte aan wanneer je interesse hebt in een auto op basis van shortlease. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kun je alle vragen stellen over jou specifieke wensen.