Al jaren toer ik over de Nederlandse wegen. Met veel plezier laat ik mijn auto de Limburgse Heuvels beklimmen om hem dan even aan de kant te zetten om te genieten van het uitzicht. Of ik toer over de nog altijd rustige Drentse landwegen waar ik maar weinig mensen tegenkom. De uitgestrektheid en afwisseling van deze provincie blijft me verbazen. Ik geniet net zoveel van de Veluwse bossen of va het feit dat ik voor de zoveelste keer binnen een uur heel Texel rondrijd. Nederland is nog steeds geweldig om per auto te verkennen ook al wordt het natuurlijk steeds drukker. Toch knaagde er ook wel iets aan me. In de auto mis je toch een stuk beleving, vind ik. Natuurlijk zet ik wel eens een raampje open, maar je bent toch binnen in de auto. Mijn grote wens was om op een motor mijn geliefde routes door Nederland te rijden. En op een dag besloot ik het gewoon te doen.

Lessen en motorverzekering berekenen

Dat klinkt natuurlijk makkelijker dan het is. Ik had nog nooit motor gereden. Zelfs niet bij iemand achterop. Maar ja, alles valt te leren dus ik begon met het nemen van lessen. Die lessen zijn niet om over naar huis te schrijven in het begin. Niets geen mooie landwegen of het beklimmen van heuvels. Ik werd verwacht op een grote, ongezellige parkeerplaats waar ik eindeloos rondjes reed. Maar ja, dat was ook wel nodig want zo’n motor is toch wel heel wat anders dan een auto. Het duurde wel even voor ik de kracht van dat ding leerde kennen en beheersen. Toen ik voor het eerst echt de weg op mocht, vond ik dat heel spannend. Ondertussen ging ik opzoek naar een motor voor mezelf en bedacht ik dat ik een motorverzekering nodig had. Een motorverzekering berekenen deed ik snel online en de motor, tweedehands maar even,. Had ik snel gevonden met behulp van wat vrienden. Toen ik ook mijn motorrijbewijs opzak had, kon het avontuur beginnen.

Toeren door Holland

De eerste keer reed ik gelijk naar Limburg want ik ben dol op de heuvels daar en op alle heerlijke terrasjes met prachtig uitzicht. Wat heb ik genoten van mijn tocht door dat niet zo Hollandse landschap. Het was een droom die uitkwam. Drenthe en de Veluwe volgden algauw. Onnodig te zeggen dat mijn auto nu vaker stilstaat. Ik geniet van deze droom en van dat heerlijke Hollandse landschap.