Nieuw jaar, frisse start! Is het niet eens tijd om met je collega’s jullie kantoor onder handen te nemen? Geef je kantoor een make-over en stel orde op zaken! Zo werken jullie straks weer een stuk fijner en gemotiveerder. In deze blog geef ik je een paar tips waarmee jullie meteen aan de slag kunnen. Maak er een leuke dag van, zo werk je ook meteen aan de band met je collega’s. Ik ben benieuwd wat jullie allemaal gaan aanpakken!

Verschuif het meubilair

Heeft iedereen een vaste plek bij jullie op kantoor? Hoe handig zijn die plekken eigenlijk gekozen? Ga na of iedereen wel op een plek zit waar hij/zij tevreden is. Zet mensen die samenwerken bij elkaar, en maak ook ruimte waar mensen zich even terug kunnen trekken om alleen ergens aan te werken. Een andere indeling van de ruimte geeft jullie kantoor meteen een hele andere look! Dit kan erg verfrissend werken. Veel resultaat met een klein ingreep.

Check de voorraden

Is het papier en de inkt bij jullie printer ook altijd op? En kun je nooit een notitieblok vinden als je er eentje nodig hebt? En wat denk je van balpennen, pedaalemmerzakken, theezakjes en koffiecups? Stel een lijst op met Essentials die jullie nodig hebben, en zorg dat die er vanaf nu altijd zijn. Inventariseer wat er nog is en wat nog ontbreekt. Het kan geen kwaad om een voorraadje hiervan aan te leggen, Essentials komen altijd van pas. Maak ook één iemand verantwoordelijk voor het op tijd bijbestellen van deze zaken. Bestel bijvoorbeeld elke 2 maanden weer een nieuwe voorraad Cartridges voor jullie HP 301XL printer, zo voorkom je dat je weer zonder komt te zitten. Je kan de taak van het bestellen ook laten door wisselen, maak bijvoorbeeld elk half jaar een andere afdeling verantwoordelijk.

Inhoudelijke veranderingen

Het is leuk om het uiterlijk van jullie kantoor aan te pakken, maar kijk ook eens kritisch naar de inhoudelijke aspecten van jullie werkweek. Is iedereen nog tevreden met de momenten waarop er vergaderd wordt? Kun je bepaalde meetings niet beter aan het begin of einde van de week laten plaatsvinden? Of wat te denken van bepaalde deadlines? Het is goed om af en toe eens naar je gewoontes te kijken. Sommige dingen lopen volgens een routine, terwijl die helemaal niet per se het beste hoeft aan te sluiten op jullie behoeften. Neem je werk daarom eens goed onder de loep en kijk naar wat je tegenkomt.

Het is belangrijk dat jullie er samen een fijne werkplek van maken. Zorg dat iedereen tevreden is met het eindresultaat, dit komt jullie productiviteit ten goede.