Als je een kindje hebt, weet je hoe moeilijk het op een gegeven moment wordt om nieuw speelgoed te kopen voor je kind. In principe is dit natuurlijk ook helemaal niet zo van belang, want elk kind is blij met welk speelgoed hij of zij krijgt. Toch is het soms wel leuk om weer op zoek te gaan naar nieuwe dingen voor je kind en wij geven je graag vandaag wat tips en leuke inspiratie!

Schleich

Zoals je ook wel hoort aan de naam is schleich een Duits bedrijf dat een breed assortiment een kinderspeelgoed heeft. Ze maken gedetailleerde figuurtjes met de favoriete dieren en karakters van jouw kind. Dit is natuurlijk een ontzettend leuke aanvulling voor je kind om bepaalde verhaallijnen na te spelen. Denk aan de smurfen en the muppet show. Ook heeft schleich een speciale schleich farm world collectie. Het spreekt dan ook wel voor zich wat voor figuren dit zijn: diertjes op de boerderij. Denk aan paarden, varkens, ezels, honden, ga zo maar door. Wat hier ook zo leuk aan is dat je ook springhekken voor de paarden kunt kopen en andere toevoegingen. Zo kan je kind een hele boerderij na bootsen en hier uren zoet mee zijn. Dit soort figuren zijn soms even een leuke toevoeging aan alle barbiepoppen en auto’s. Het is natuurlijk wel even wat anders dan de standaard knuffels. Ook is het prettig dat je kind er gelijk een hele verhaallijn bij kan bedenken. Dit is natuurlijk goed voor de creativiteit van het kind en de ontwikkeling.

Speelkeuken

Wat ook altijd goed in de smaak valt bij kinderen, is bijvoorbeeld een speelkeuken. Dit heb je in verschillende varianten. Het leuke hieraan is, is dat je deze set altijd weer kunt uitbreiden. Denk aan bestek, pannetjes, een spatel, ga zo maar door. Je kind kijkt natuurlijk elke avond naar jou hoe je aan het koken bent en dat kan er heel interessant uit zien. En hoe leuk is het dan dat je kind zelf ook aan de slag kunt gaan, omdat jij hem of haar inspiratie geeft! Een speelkeuken is in principe voor elke leeftijd en daarbij ook voor een jongetje en een meisje. 

Buiten spelen

Wat we ook even willen benoemen, is dat het altijd goed is om een balans te vinden van binnen spelen en buiten spelen. Als je kind al uren aan het spelen is met de schleich figuurtjes, laat je kind dan aan het einde van de middag even lekker buiten spelen. Een frisse neus halen is natuurlijk erg belangrijk. Ook is het vaak zo dat als je kind binnen aan het spelen is, dit alleen is. Buiten zijn er natuurlijk andere kinderen en dat is ook goed voor een kind om samen te zijn.