Is jouw huis toe aan een nieuwe inrichting of heb je net een nieuw huis en heb je nog woonkamer ideeen nodig? Hier ben je aan het juiste adres! Jouw huis een compleet nieuwe en frisse look geven hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Sterker nog: drie stappen en je bent er! Lees je mee?

Stap 1: uitzoeken en weggooien

Voordat we beginnen aan de make-over, moet er natuurlijk eerst opgeruimd worden. Niet de leukste klus, maar wel nodig. Gooi de kasten eens helemaal leeg en zoek uit wat je nog wil bewaren. Probeer hier kritisch in te zijn, anders gooi je waarschijnlijk niks weg! Als je het lastig vindt om spullen weg te gooien, schakel dan hulptroepen in. Er is vast een vriend, vriendin of iemand uit de familie die jou wil helpen met spullen uitzoeken. Bedenk je dat die spullen die al drie jaar achterin de kast liggen nuttiger zijn voor anderen dan bij jou, dan wordt het weggeven al een stuk makkelijker!

Stap 2: nieuwe basis

Een nieuwe basis kan veel veranderen in huis. Met basis bedoel ik de vloer, muren, gordijnen, etc. Heb je een kleurtje op de muur? Doe eens in een andere kleur. Of doe een nieuw laagje wit over de huidige witte muren. Wedden dat dit er meteen een stuk frisser uitziet!? Qua raam bekleding kun je ook gemakkelijk een nieuwe look aan je huis geven. Je kunt bijvoorbeeld een mooi houten jaloezie van Veneta.com voor de ramen hangen of gave shutters. Deze twee soorten raamdecoratie zijn de laatste tijd helemaal hip. Dit komt door de industriële look die je tegenwoordig vaak ziet. Als het bij jou in de zomer erg warm wordt, dan is het misschien slim om te gaan voor verduisterende (rol)gordijnen. Deze houden veel zonlicht tegen en houden hiermee ook de warmte buiten!

Stap 3: accessoires

Als de basis weer als nieuw is, is het tijd voor de accessoires. Het leukste deel, wat mij betreft! Lijsten, kussentjes, potjes, kaarsjes: je hebt nooit genoeg! Vervang je huidige accessoires voor nieuwe en je huisje ziet er weer tiptop uit. Heb je al nagedacht over het neerzetten van kamerplanten? Deze geven een gezellige, natuurlijke look in huis en je kan er geen genoeg van hebben!