Dus, jij wil een scooter kopen? Dan heb je vast al naar een aantal verschillende modellen gekeken. Een mooie Vespa, een stoere Piaggio, een Sym scooter of een Senzo variant. In de wereld van scooters is er zoveel keuze dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wij helpen je een handje bij het kiezen van je nieuwe scooter.

Waar ga je je scooter voor gebruiken?

Wil je een scooter voor woon-werkverkeer? Of om doordeweeks naar de sportschool, kroeg of supermarkt te rijden. Afhankelijk van het aantal kilometers per dag kun je kiezen tussen een benzine scooter of elektrische scooter. Er bestaat nogal een misverstand rondom elektrische scooters en dan voornamelijk de afstand die je kunt afleggen met een volle accu. Mensen denken namelijk dat je zo’n 40 kilometer af kunt leggen en dat dat het is. Onzin, want je kunt (afhankelijk van het model dat je kiest) tot wel 80 kilometer afleggen met een volle accu. En tegenwoordig heb je ook elektrische scooters waarbij je accu’s kunt stapelen. In totaal kun je daar tot wel 150 kilometer mee afleggen!

Bepaal je budget

Vroeger waren elektrische scooters erg duur. Tegenwoordig is het verschil in prijs van een benzine scooter en een elektrische scooter niet echt noemenswaardig. Of je dus voor een benzine scooter of elektrische scooter kiest: je kunt het zo goedkoop of duur maken als je zelf wil. Bepaal daarom van tevoren een budget, zodat je jezelf niet laat verleiden door te dure modellen.

Kijk ook even naar de verzekering voor je nieuwe scooter. Een Vespa scooter verzekeren is een stuk duurder dan een Senzo scooter verzekeren. En vergeet ook niet te investeren in een ART 3 of ART 4 slot, ook erg belangrijk voor de verzekering.

Test verschillende modellen

Twijfel je tussen twee of meer modellen? Een goede verkoper helpt je natuurlijk graag, want goede mond-tot-mond reclame is erg waardevol voor hem. Maar aan het einde van de dag moet hij ook eten. Vraag daarom rond in je vriendenkring of familie of zij aanraders hebben. Welk type scooter bevalt hen? En vraag, als het mogelijk is, ook een gratis proefrit aan. Jij bent uiteindelijk de persoon die moet bepalen of de scooter wel echt bij jou past.

Succes met het kopen van je nieuwe scooter!