Ik woon al lang in hetzelfde huis. De plek vind ik erg fijn, maar het huis zelf begin ik verveeld mee te raken. Het begint ook tekenen te vertonen dat erin is geleefd en dat vind ik persoonlijk niet fijn. Dus toen ik iets meer geld tot mijn beschikking kreeg, besloot ik om dat te besteden aan mijn huis.

De vloer

Het begon allemaal bij een nieuwe vloer. De vloer die ik had was erg oud. Het lag er toen de vorige bewoners er woonden en volgens mij nog een set bewoners daarvoor. Het was vrij vies, maar ik kon het niet schoon krijgen, hoe hard ik het ook probeerde. Dus ik besloot een nieuwe aan te schaffen. Het was zeker een investering, maar ik besloot uiteindelijk voor een visgraat vloer te gaan. Het is een klassieke vloer en geeft mij iets meer dan een normale houten vloer. Mijn vloer heb ik van laminaatenparket.nl afgehaald en ik ben erg blij dat ik dat heb gedaan. Het huis zag er al meteen een stuk schoner en nieuwer uit. Ik had meteen zin om door te gaan met mijn house- flip.

De muren

Ook mijn muren hebben veel doorstaan door de jaren heen. Van feestjes, tot het verschuiven van meubelen, tot mijn onhandigheid. Ze hadden een nieuw kleurtje nodig, dus dat heb ik gedaan. Alle muren waren al wit, maar ik ben er nog een keertje overheen gegaan. Gelukkig had ik hiervoor nog veel verf over, waardoor dit gedeelte een minder grote kostenpost werd dan mijn vloer. Eén muur heb ik donkergrijs gemaakt en de contrasten staan super bij elkaar.

De meubels

Veel geld had ik niet meer voor het kopen van een gehele nieuwe set meubels. Gelukkig waren mijn meubels nog goed. Ik ben wel langs Ikea gegaan en heb een nieuwe bijzettafel gekocht. De oude was al een tijdje stuk en het was het perfecte moment om die eindelijk te vervangen. Op het internet heb ik informatie en filmpjes opgezocht over het maken van stukken meubels. De poten van mijn bank waren er namelijk slecht aan toe, om een voorbeeld te noemen. De kleur was eraf en er zaten verschillende gaten en deuken in. Door middel van de video’s heb ik dit opgelost zonder allerlei nieuwe meubels te kopen.

Decoratie

Als laatste vond ik het tijd om aan mijn decoratie te werken. Veel spulletjes had ik niet aan versiering, dus ik heb hier een paar dingen voor bij gekocht. Verschillende schilderijtjes, een beetje prullaria en een paar leuke plantjes. Het laat mijn huis er een stuk gezelliger en voller uitzien.

Al in al was het zeker veel werk en iets duurder dan verwacht, maar ik voel me weer thuis in mijn eigen huis. En dat is het zeker waard!