Middenin Nederland ligt het prachtige stadje Utrecht. Hier is super veel leuks te doen en het is zeker aan te raden om er een keer een dag (of misschien zelfs een paar dagen) door te brengen en alle pracht en praal die de stad te bieden heeft, te zien.

Musea

Er zijn veel vele soorten musea in Utrecht. Zo heeft de stad bijvoorbeeld het Spoorwegmuseum. De ontwikkelingen van de spoorweg is er als een tijdlijn te zien, waarbij een aantal werelden op een pretparkattractie lijken. Het is dus zeker een museum om kinderen mee naar toe te nemen.

Als je religieuze kunst wilt zien, moet je zeker langs het Museum Catharijneconvent gaan. Er is veel kunst uit allerlei jaren, zowel schilderijen, als manuscripten als videokunst. Het is een uniek museum door de hoeveelheden protestantse en katholieke kunst.

Het Centraal Museum heeft iets meer algemene kunst. Het heeft een uitgebreide collectie aan historische en moderne kunst, van het pronkpoppenhuis tot ontwerpen van Viktor & Rolf. Het, en nog veel meer, is allemaal te vinden

Gebouwen

Utrecht is een eeuwenoude stad. De basis van de stad werd al rond 50 na Christus rondom het Domplein gelegd. Het is dus alleen maar logisch dat er ook veel oude gebouwen in de stad te vinden zijn. Een prachtig slot dat bezocht kan worden, is Slot Zeist. Het geeft een echt kijkje in de Gouden Eeuw en hoe mensen toen leefden. Wil je toch iets groter, dan kan je naar Kasteel Duurstede gaan. Het is gebouwd in de middeleeuwen en zo ziet het er ook nog steeds uit. Meerdere films zijn er gefilmd, wat zeker interessant is om een keertje te bekijken.

Als het oude je niets aanspreekt, kan je wel naar het Rietveld Huis gaan. Ontworpen door Gerrit Rietveld en bewoond door Truus Schröder, waar zij 60 jaar heeft gewoond. Het is een heel interessant huis, met allerlei snufjes en slimme oplossingen voor alledaagse bezigheden. Het huis is helemaal gebouwd in de stijl van De Stijl, met rechte lijnen en primaire kleuren. Het is een huis zoals nog nooit gezien, en dat is precies waarom je het gezien moet hebben.

Als het hele concept van gebouwen bezoek je niet zo leuk lijkt, kun je ook alleen naar de Domtoren gaan. De iconische toren is eeuwenoud en 112 meter hoog, waardoor het al vanuit de verste uithoek van Utrecht te zien is. Het is zeker een prachtig gebouw

In de buitenlucht

Als het lekker weer is buiten, is een fietstocht natuurlijk heerlijk. Voor iedereen die niet wilt huren, zijn er ook genoeg tweedehands fietsen in Utrecht te vinden. Gewoon een rondje fietsen kan heerlijk zijn, maar het kan ook langs de Utrechtse Heuvelrug. Na de Veluwe is dit het grootste bosgebied van Nederland. Het geeft dus een heel mooi uitzicht.

Utrecht heeft ook een grote hoeveelheid markten door de stad heen. Er zijn allemaal verschillende thema’s te vinden en vrijwel dagelijks zijn er leuke markten te vinden. Zeker een leuke additie aan een dagje Utrecht.