Een Marokkaans kussen  en een vintage vloerkleed maken jouw interieur mooier, dat staat vast. Maar hoe vind je nu de perfecte exemplaren? Er zijn een aantal zaken waar je goed op moet letten voordat je een kussen en vloerkleed koopt. In dit artikel hebben we ze voor jou op een rijtje gezet zodat je deze eenvoudig kunt bestuderen.

Kies voor het perfecte materiaal

Wie wil er nu geen perfect Marokkaans kussen in huis? Gelukkig is het niet heel ingewikkeld om er een te vinden. Ten eerste moet je een materiaal kiezen dat bij je interieur past.  Kussens zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, texturen en maten. De grootte die je kiest moet afhangen van de plek waar je het wil gaan gebruiken. Een groot Marokkaans kussen in combinatie met een vintage vloerkleed staat bijvoorbeeld prachtig in combinatie met een grote bank.

Welk materiaal is geschikt voor een Marokkaans kussen?

Het meest gebruikte materiaal voor kussenovertrekken is katoen, maar wol, satijn, linnen en zijde zijn ook gangbare keuzes. De kwaliteit van het materiaal dat je kiest moet afhangen van hoe duurzaam het is en hoe zacht het is. Misschien wil je graag een kussen met een effen kleur. Combineer het eventueel met contrasterende kleuren voor een speels effect.

Vrolijke patronen

Een Marokkaans kussen is vaak een vrolijk geheel vol patronen. Denk bijvoorbeeld aan herhalende vormen en parmantige patronen en grillige patronen. Met een paar kussens kun je jouw interieur er heel vrolijk uit laten zien. Wil je graag slapen op dit type kussen? Kies dan voor materiaal dat jouw nachtrust niet belemmert. Zo kun je het beste stof met een natuurlijke demping kiezen voor een zijden kussen. Het materiaal dat je gebruikt moet meer ademend zijn dan de stof van jouw kussen. Als u een goed kussen heeft kunt u een stof kiezen die contrasteert met uw kussen. U kunt ook een

Waar kun je terecht voor kussens en vloerkleden?

De kosten van uw kussen zijn afhankelijk van de grootte en het materiaal dat wordt gebruikt. Hetzelfde geldt voor een vintage vloerkleed, dat jouw interieur net dat beetje meer uitstraling geeft. Vintage is niet voor niets ontzettend populair onder interieur liefhebbers. En het fijne is dat je voor zowel kussens als vloerkleden niet alleen in een winkel, maar ook webshop terecht kan. Het voordeel van een winkel is dat je direct contact hebt met experts die helpen om het juiste materiaal voor jouw kussen te kiezen. Daardoor beleef je voortaan een extra goede nachtrust!