CBD is echt een wondermiddel. Ik zal je in deze blog vertellen waarom. Want er hangen nogal wat vooroordelen omheen en er is soms nog wat onduidelijkheid over de oorsprong en de werking. In deze blog geef ik ook daar toelichting op om zo wat duidelijkheid te scheppen. Want misschien is dit middel wel precies iets wat jij goed kan gebruiken! Lees je mee?

Eigen ervaring

Zelf was ik helemaal niet bezig met CBD olie toen het op mijn pad kwam. Al sinds ik jong ben heb ik last van enorme buikkrampen op het moment dat ik zenuwachtig word. Toen ik op een avond op bezoek was bij mijn moeder en haar hierover vertelde, liep ze op een drafje naar de badkamer en haalde daar een klein flesje uit tevoorschijn. Ze vertelde me dat CBD olie kon helpen omdat het me wat rustiger zou maken. Een paar drupjes had ik maar nodig. Ik besloot het te proberen en het werkte! De volgende dag zou ik beginnen op mijn nieuwe werk en zo’n 20 minuten na het innemen van de druppels, trokken de krampen weg naar de achtergrond tot ik ze simpelweg niet meer opmerkte.

Misvattingen omtrent CBD

Een week later bood ik het mijn vriend aan omdat die was gestopt met roken en enorm veel hoesten. Ik had gelezen dat het daar ook tegen kon helpen. Maar hij zei meteen: ‘Die drugs, die hoef ik niet.’ toen botste ik voor het eerst tegen de grootste misvatting rondom CBD. Het is namelijk helemaal geen drugs. Het is simpelweg de olie die uit de CBD plant geperst wordt. Wat dat betreft en wat de werking betreft zou je het het beste kunnen vergelijken met kamille. Dat werkt ook kalmerend en maken we thee van.

Voor van alles

CBD olie kan voor van alles werken omdat het kalmerend werkt. Zo schijnt het enorm effectief te zijn tegen paniek en stress maar het werkt ook verzachtend voor je keel, spieren en dergelijken. Er zijn meerdere studies naar de werkingen gedaan dus we weten dat het geen fabeltje is. En het is natuurlijk heel wat anders dan bij de wietshop gedroogde plantjes halen om die vervolgens met tabak op te roken in de hoop dat je er high of stoned van wordt.

In je winkelmandje

CBD olie komt in een flesje met pipetje en de druppels kan je zo innemen of in de thee of zelfs op brood doen.je vindt het in daarvoor bestemde winkels zoals Dutch Natural Healing en soms zelfs in de apotheek. Uiteindelijk moet je doen waar jij je goed bij voelt, maar weet dat dit wellicht een goede en verantwoorde oplossing is.