Je zit lekker te genieten van het warme weer met een drankje met vrienden. Maar heel vervelend, je hebt steeds last van wespen. Wat blijkt? Er hangt een wespennest in de boom net naast het terras waar je zit. In de zomer, en dan vooral in de maand augustus, komen er veel wespen voor in Nederland. Voor mensen die allergisch voor wespensteken zijn, zijn wespen een grote plaag. Daarnaast is een wespennest vlak bij een terras of kinderspeelplaats ook verre van ideaal. Wat te doen met een wespennest?

Een wespennest en wat nu?

Heel erg paniekerig doen als er een wespennest in jouw omgeving bevindt, is nergens voor nodig. Als wespen in alle rust kunnen leven is er niets aan de hand. Wist je dat wespen zelfs heel nuttig zijn? Wespen zijn een natuurlijke bestrijding van vliegen en muggen. Houd dat in gedachten en je gaat ze steeds meer waarderen. Maar je hebt gelijk dat ze ook voor vervelende situaties kunnen zorgen. Een verkeerde beweging naar een wesp en je zit gebakken. Het feit is dat ze meerdere keren kunnen steken zonder dood te gaan. Voor mensen die allergisch zijn is dit heel vervelend. Wespenbestrijding is een goede oplossing. Bel een ongediertebestrijder als je er vanaf wilt. Als het nest zich niet op jouw terrein bevindt, bel de gemeente.

Voorzorgsmaatregelen te nemen bij een wespennest

Als het nest dicht bij het raam bevindt, houd alle ramen gesloten. Als het zich onder de dakpannen bevindt, houd alle ruimten onder het dak gesloten. Dit geldt ook voor schuren en garages. Logisch dat je je eigen huis afsluit van het wespennest, maar doe dat nooit met de vliegopeningen van het nest. Wespen vinden toch wel andere in- en uitgangen.

Het verwijderen van een wespennest

Om de wespen te bestrijden, zal het nest moeten worden verwijderd. Niet slim en af te raden is om het wespennest op te pakken en weg te gooien. Spuit het wespennest in met talkpoeder. Dit doe je in de vliegopeningen, waardoor de wespen-werkers dit verder verdelen door het hele nest, tot de koningin. Als die sterft dan is het gedaan met het nest. Je kan nu het wespennest weghalen, maar ook laten hangen. Na verloop van tijd valt het zelf op de grond en doet de natuur haar werk. Als het wespennest tegen je huis aanzit, is het logisch om het zo snel mogelijk zelf te verwijderen.

Een wespennest zelf bestrijden of toch over laten aan een specialist?

Zelf een wespennest bestrijden wordt ten zeerste afgeraden. Schakel een bedrijf in zoals wespenbestrijding Zwolle of in andere regio's. Voor de kosten hoef je het niet te doen, want die liggen heel laag. Als je een wespennest in jouw omgeving vindt, maar er geen last van hebt? Laat dan vooral de natuur haar werk doen.