Heb jij altijd al iets aan je tuin willen doen maar is het er tot op heden nog niet van gekomen? Wacht dan niet langer en begin nu nog aan die verbouwing die jouw tuin om zal toveren tot je droomtuin. “Maar het is januari” zal je, je misschien wel bij jezelf afvragen. Juist in deze periode is het perfect om met je tuinverbouwing te beginnen. Zo is je droomtuin namelijk precies op tijd klaar voor het voorjaar. Een tuin verbouwen lukt namelijk niet in een dag, daar komt nog wel het een en ander bij kijken. Op zoek naar wat inspiratie voor je droomtuin? Lees dan snel verder.

Een loungegedeelte

In een droomtuin hoort uiteraard een loungegedeelte. Een loungegedeelte is een plek waar je tuinmeubelen staan en alle bijbehorende accessoires. Meestal wordt het loungegedeelte in het meest voorste gedeelte van de tuin gebouwd vanwege het gemak. Toch is het voorste deel van je tuin niet altijd de beste plek voor een loungeset. Eenmaal op je loungebank wil je uiteraard zo lang mogelijk genieten van het prachtige weer aankomend jaar. Kijk daarom goed in welk deel van de tuin je het langste zon hebt. Heb je dit eenmaal bedacht? Dan is het uiteraard tijd om je loungegedeelte in te gaan richten. Dit doe je natuurlijk met verschillende tuinmeubelen en bijbehorende accessoires. Zorg ervoor dat je nog wat ruimte overlaat voor eventueel een parasol als je geen goede schaduwplek hebt, mocht de zon je misschien toch wat teveel worden. Daarnaast heb je natuurlijk ook tuinverlichting nodig. Goede merken hiervoor zijn bijvoorbeeld BES LED. LED spots van dit merk koop je makkelijk in de winkel of online. Koop je er niet uit? Dan kan je bij BES LED altijd vrijblijvend advies vragen.

Een geniet-gedeelte

Hoe de rest van de tuin eruit komt te zien hangt uiteraard helemaal af van jullie wensen en behoeftes. Zo zal een familie met kinderen bijvoorbeeld ontzettend blij zijn met een speelgedeelte waar de kinderen zich de hele dag veilig kunnen vermaken. Een ouder echtpaar zal misschien veel blijer worden van een vijver of een perkje met prachtige bloemen en struiken. Weer een ander zal juist misschien wel graag een moestuin in zijn of haar tuin willen. Zoals je hoort genoeg keuze om de rest van de tuin op te vullen maar voor welke keus ga jij? Wat je ook kiest, zorg er in ieder geval voor dat je een duidelijk beeld hebt voor jezelf. Een goed en uitgewerkt plan is namelijk al het halve werk.