Voor mij is een badkamer een van de belangrijkste ruimtes in mijn huis. Dit moet voor mij een plek zijn om te ontspannen en relaxen. Een lekker bad of warme douche nemen, is de perfecte manier om even helemaal tot rust te komen. Daarom is het wel lekker als je een mooie en luxe badkamer hebt. Wil jij jouw badkamer ombouwen tot een echte luxe badkamer? Lees dan in deze blog hoe je dit kunt doen.

Een moderne look

Tegenwoordig zijn badkamers met een moderne en strakke look heel populair. En dit is ook niet gek. Een strakke badkamer geeft al snel het gevoel dat je je bevindt in de sauna of een luxe resort. Maar hoe kun je dit nou in je eigen huis voor elkaar krijgen? De basis aspecten van een moderne badkamer zijn vooral neutrale muren en strakke badmeubels. Bij neutrale kleuren moet je bijvoorbeeld denken aan wit, zwart of donkergrijs. Zelf heb ik badkamer muren van een soort donkergrijs soort steen, wat heel chique eruit ziet. Zorg dat de muur ook zo strak mogelijk is. Ruil die oubollige witte tegels in voor een nette vlakke muur. Voor je meubels kun je ook beter kiezen voor strakke meubels. Kies bijvoorbeeld voor een rechthoekige wastafel en een simpele badkuip.

De inrichting

Om een luxe badkamer te creëren, is het belangrijk dat je de badkamer goed indeelt en inricht. Vooral als de badkamer niet zo groot is, is het belangrijk dat je goed gebruik maakt van de ruimte die je hebt. Wordt het bijvoorbeeld heel krapjes als je zowel een douche als een badkuip plaatst? Kies dan een van de twee en laat de ander achterwege. Als je voor allebei kiest zul je namelijk een heel krap gevoel creëren en dit weerhoud je ervan om echt optimaal te kunnen ontspannen. Gebruik je ruimte dus op een slimme manier en plaats geen onnodige dingen in de ruimte.

De sfeer

Sfeer is het allerbelangrijkste om een ontspannen gevoel te krijgen. Je badkamer kan er nog wel zo mooi uitzien, maar als de sauna-achtige sfeer ontbreekt, zul je nooit optimaal kunnen relaxen. Deze sfeer kun je creëren door middel van verschillende dingen, zoals verlichting en decoratie. Zelf heb ik in mijn badkamer opbouwspots opgehangen met een dimmer. Opbouwspots in wit zien er heel modern uit en door de dimmer kun je echt sfeerlicht creëren. Andere manieren om een fijne sfeer te krijgen is het plaatsen van geurstokjes en het neerleggen van een zachte badmat.