Inmiddels leven we al een tijdje in een gekke periode. Niet meer elke ochtend in de file richting kantoor of gezellig lunchen met collega’s, maar alles vanuit huis. Waarschijnlijk heb jij ook al ervaren hoe lastig het soms kan zijn om vanuit huis aan de slag te gaan. Ben je al helemaal gewend en heb je een fijne werkplek in huis, of kun je misschien nog wel een aantal tips gebruiken hoe je productiever aan het werk kunt vanuit huis? Lees hier hoe je een fijne thuiswerkplek inricht!

De plek in huis

Het begint bij het uitkiezen van een goede plek in huis. Dit ligt natuurlijk aan de indeling van jouw huis en hoe groot of klein het is, maar over het algemeen is het slim om een rustige plek in huis te zoeken. Misschien op zolder of in een extra kamer die je normaal gesproken als rommelhok gebruikt. Door een vaste werkplek in huis te creëren, kun je aan het einde van de dag de werkdag weer volledig afsluiten. Dit is niet helemaal het geval wanneer je aan de eettafel werkt, waar je vervolgens ook jouw lunch en avondeten naar binnen schuift.

Energie en concentratie

Zeker thuis kan het lastig zijn om de concentratie vast te houden en het energielevel hoog te houden. Dat is ook niet gek: je zit tenslotte de hele dag binnen. Om fris te blijven kan het helpen om veel daglicht binnen te laten. Dit kun je doen met de juiste raamdecoratie. Jaloezieën laten bijvoorbeeld veel daglicht naar binnen, maar zorgen wel voor de nodige privacy. Net als plisse gordijnen. Op zoek naar inspiratie? Bekijk dan eens het Instagramaccount van Veneta.com.

Een goede houding

Jouw productiviteit is belangrijk, maar jouw gezondheid is natuurlijk nog veel belangrijker! Een verkeerde werkhouding kan vervelende nek- of rugklachten met zich meebrengen. Dit kan snel gaan als je elke dag vanuit huis werkt. Voor de juiste houding heb je een bureau en goede stoel nodig. Een bureau en stoel die je kunt aanpassen aan jouw lichaam. Het kan best een grote investering zijn, maar soms kun je deze ook declareren bij jouw werkgever. In deze tijd staan veel werkgevers hier wel voor open. Zo niet, spit tweedehands websites dan eens af.

Schoon en opgeruimd

Een frisse werkplek zorgt voor minder afleiding. Geen afwas waar je tegenaan kijkt, kleine spulletjes op tafel of andere dingen die niet nodig zijn. Ruim dagelijks jouw werkplek op en houd het schoon. Het werkt prettig als je alleen spullen op het bureau hebt staan die je nodig hebt voor werk. Dit voorkomt dat je tussendoor andere dingen gaat doen (of gaat opruimen). Om kleine spulletjes op te bergen, kun je handige dozen kopen. Er zijn tegenwoordig opbergdozen in verschillende kleuren of met een patroontje. Staat ook nog eens leuk!