We kunnen het bijna niet bedenken, maar voor heel de pandemie gingen we heerlijk vaak weekendjes weg. Konden we genieten van de zon in andere landen zoals Spanje, Frankrijk en Portugal. Of gingen we verder op reis en bezochten we het continent Zuid-Amerika of Azië. Het was toen allemaal heel normaal, maar daar lijkt momenteel weinig van terug te herkennen. Maar het einde is in zicht en voor je het weet kunnen we weer genieten van de Franse of Spaanse zon met een lekker wijntje in ons hand, genietend van de lekkernijen wat het land, of de stad, ons te bieden heeft. 

 

Heerlijk een stedentrip maken

Soms is het gewoon fijn om even een paar dagen weg te gaan. Dan hoef je niet gelijk twee of drie weken vakantie te hebben, maar een weekend kan je ook al genoeg opladen en zorgen dat je er weer goed tegen aan kan. Denk bijvoorbeeld aan een stedentrip Spanje, waar je heerlijk kan genieten van de Spaanse zon en de tapas, sangria en de heerlijke temperaturen. 

Vaak wanneer mensen aan een stedentrip in Spanje denken, denken ze gelijk aan een stedentrip Barcelona, Valencia of misschien wel Malaga. Terwijl heel vaak de hoofdstad Madrid wordt overgeslagen wanneer ze hier aan denken. Zal dat komen omdat het niet aan de kust ligt? Dan vinden mensen het vaak minder leuk. Maar Madrid is zeker een stad die je moet onthouden. Want die stad is prachtig. Minder toeristisch dan de eerder genoemde steden en je kan je echt inleven in het leven van de locals. Van ontbijten met een cappuccino, tot lunchen op het terras en in de avond pas om 10 uur te gaan eten. Madrid geeft je eigenlijk alles wat een stedentrip je moet geven. De architectuur gaat van super modern naar super historisch en je kan eigenlijk alles te voet doen. Wat ook weer heel fijn is. Want alles wat je wilt zien ligt dicht bij elkaar. 

 

Liever niet naar Spanje?

Zelf zou ik het bijna niet kunnen voorstellen, maar het kan zo zijn dat je niets met Spanje hebt. Dan wil je daar natuurlijk ook niet heen als stedentrip. Dan is het goed om te weten dat er nog genoeg andere landen en steden zijn waar jij gemakkelijk een stedentrip kan maken. Denk bijvoorbeeld aan Dublin, deze stad vergeten ook veel mensen. Of Porto in Portugal, waar de meeste mensen naar Lissabon gaan. Het is leuk wanneer je steden pakt waar mensen niet snel heen zullen gaan. Wedden dat er dan ook minder toeristen te vinden zijn en je echt kan genieten van de stad.