Als ZZP'er kan het aantrekkelijk zijn om kosten te besparen door geen aansprakelijkheidsverzekering ZZP af te sluiten. Maar is dat wel verstandig? Hieronder lees je meer over  de redenen waarom het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering ZZP als ZZP'er wel of niet verstandig is. Een aansprakelijkheidsverzekering ZZP dekt de schade die je als ondernemer veroorzaakt bij anderen. Dit kan bijvoorbeeld zijn doordat je tijdens een klus per ongeluk schade veroorzaakt aan het eigendom van een klant, of doordat je een verkeerd advies hebt gegeven waardoor de klant financiële schade lijdt. In dat geval kan de klant jou als ZZP'er aansprakelijk stellen voor de geleden schade. Denk je dat jouw bedrijf geen risico loopt? Bijvoorbeeld omdat je zelfstandig kunstenaar bent, dan kun je ervoor kiezen om deze verzekering niet af te sluiten. Eventuele schades zijn dan wel voor jouw eigen risico!

Waarom zou je als ZZP'er een aansprakelijkheidsverzekering ZZP nodig hebben?

Er zijn verschillende redenen waarom het verstandig kan zijn om als ZZP'er een aansprakelijkheidsverzekering ZZP af te sluiten:

Financiële zekerheid

Een aansprakelijkheidsverzekering ZZP biedt financiële zekerheid voor het geval je als ZZP'er aansprakelijk wordt gesteld voor schade die je hebt veroorzaakt. Als je geen verzekering hebt afgesloten, kan het voorkomen dat je de geleden schade uit eigen zak moet betalen. Dit kan in sommige gevallen tot enorme financiële problemen leiden, met alle gevolgen van dien.

Professionele uitstraling

Een aansprakelijkheidsverzekering of een ZZP bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kan bijdragen aan een professionele uitstraling. Als klanten weten dat je verzekerd bent tegen eventuele schade, kan dit bijdragen aan het vertrouwen dat zij in jou en jouw bedrijf hebben. Daarnaast kan het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering ook een verplichting zijn vanuit opdrachtgevers.

Voorkomen van conflicten

Het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering kan helpen om conflicten met klanten te voorkomen. Als een klant weet dat je verzekerd bent tegen eventuele schade, kan dit ervoor zorgen dat hij of zij minder snel geneigd is om een conflict met jou aan te gaan.

Waar sluit je zo'n verzekering af?

Je hoeft de deur niet uit om een aansprakelijkheidsverzekering, bedrijfs- of beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Dat is gewoon gemakkelijk te regelen in de Knab-app. Je kent Knab wel van het gemakkelijke en zeer klantvriendelijke bankieren. Maar je kunt bij Knab dus ook terecht voor verschillende verzekeringen. Ook een ongevallenverzekering en een zakelijke rechtsbijstandverzekering kun je gewoon online, in de app, afsluiten. Je krijgt, als je al klant bij Knab bent, een leuke korting die net het verschil kan maken. Je kunt maar beter goed verzekerd zijn!