Als je op zoek bent naar een mooie poetsdoek dan kun je kiezen voor poetspapier in een dispenser of op een rol. Beiden zijn voor eenmalig gebruik. Maar wel stevig en met een hoog absorptievermogen. Je hebt 1 laags poetsdoeken maar ook 2 of 3 laags poetsdoeken. Het is belangrijk dat de poetsdoeken sterk zijn en dat je er zelfs met chemische schoonmaakmiddelen kunt poetsen. En dat ze geen pluisjes achterlaten. Het voordeel van de wegwerppoetsdoeken is dat je geen vieze poetsdoeken in de was hebt. Je kunt poetsdoeken bestellen in diverse materialen, van airflex materiaal tot papier.

Poetsdoeken voor verschillende doeleinden

Voor elk doeleind vind je wel een poetsdoek! Zo zijn de Kimberly Clark Kimtech Science poetsdoeken geschikt voor lichte, precisie taken van kwetsbaar glaswerk en instrumenten. Andere poetsdoeken zoals de Kimberly Clark Kimtech Pure poetsdoek kun je gebruiken voor oppervlakken in de farmaceutische, high-tech biotechnologie, voedselverwerkende industrie en voor medische apparaten. Zo heb je dus ook voor elke werkplek een passende poetsdoek! 

Handen drogen met handdoekjes dispenser

Als je naar gadgets voor in het sanitair zoekt voor een restaurant, of een winkelcentrum is de handdoekjes dispenser onmisbaar. Ook deze kun je kopen in veel soorten. De vouwhanddoekdispenser is erg populair vanwege zijn hygiënische gebruik. Er komen kleine handdoekjes uit die je na het drogen van je handen wegwerpt. En bijkomend voordeel: bij de vouwhanddoekjes die uit de dispensers komen hoef je de dispenser zelf niet aan te raken. Dit draagt bij tot vermindering kruisbesmetting en de verspreiding van bacteriën. De dispensers zijn ook handig op te hangen in kantoren, luchthavens en in sportstadions. Ook roldispensers waarbij de rol na elke gebruik doorschuift zijn beschikbaar, maar maar qua hygiëne kun je wellicht beter kiezen voor een handdoekjesdispenser met uitgave van losse handdoekjes.

Diverse merken en soorten doekjes

Bij de handdoekjes dispenser is met voor de losse doekjesvarianten mogelijk om veel soorten te bestellen. Van Z-vouw tot ZZ-vouw handdoekjes, of C-vouw handdoekjes en intervouw-doekjes. Ook zijn er veel merken handdoekdispensers beschikbaar. Je kunt daarbij denken aan bijvoorbeeld Vendor dispensers en Tork dispensers. Er zijn enkele dingen waar je rekening mee moet houden als je een handdoekdispenser koopt. Al eerder noemden we de hygiëne die bij losse doekjes beter is. Je moet ook goed kijken naar de vochtopname van de papieren doeken. Als het papier goed absorbeert zijn er minder handdoekjes nodig en blijft de handdoekdispenser langer gevuld. En bijvoorbeeld de capaciteit: als je de dispenser ergens ophangt waar veel mensen komen heb je uiteraard een grotere dispenser nodig. Of het nu de werkplek is of de sportkantine, qua stijl en vorm is er veel mogelijk dus je vindt ongetwijfeld een dispenser die geschikt is voor jouw locatie!