Mooie nagels vinden veel vrouwen mooi staan. Omdat standaard nagellak uit de winkel snel lelijk wordt, kiezen veel vrouwen voor gellak. Gellak is een soort nagellak, maar dan een die droogt met behulp van een uv-lamp. Je kunt dit doen bij een nagelstyliste. Deze kunnen het erg mooi, maar als je dit zo’n twee keer per maand laat doen, kunnen de kosten hoog oplopen. Je kunt zelf echter ook zorgen voor mooie gelakte gelnagels. Je kunt dit doen door zelf een gellak set te kopen. Je hebt in dat geval naast natuurlijk gellak kleuren ook een primer, een basecoat, een topcoat en niet te vergeten een uv-lamp nodig. Je kunt dit alles kopen in sets of los en van ontzettend veel verschillende merken. Zo heeft pink gellac bijvoorbeeld erg veel verschillende gellak kleuren. Wanneer je een uv-lamp los koopt zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Er zijn ontzettend veel uv-lampen op de markt en in ontzettend veel prijsklassen. Vaak is hierbij de goedkoopste natuurlijk niet de beste, maar het betekent ook niet dat de duurste altijd de beste is. In dit artikel geven we je tips bij het kiezen voor een geschikte uv-lamp voor jouw gelnagels.

UV-lamp met timer

Alhoewel je hier misschien niet meteen aan denkt, is het verstandig om te kiezen voor een uv-lamp met een timer. Je wilt immers niet dat je nagels te lang of te kort worden blootgesteld aan het licht van de uv-lamp. Wanneer je nagels te kort onder de lamp zitten, wordt de gellak niet hard genoeg en wanneer deze te kort eronder zitten kan de gellak een gelige gloed krijgen. Over het algemeen is 120 seconden je nagels onder de lamp goed. Het is dan natuurlijk ook erg handig als de lamp na 120 seconden vanzelf uit gaat.

Gecertificeerde UV-lampen

Je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat je een uv-lamp koopt van goede kwaliteit en dat je niet na een aantal weken weer een nieuwe aan moet schaffen. Het merk zelf zal altijd zeggen dat de lamp goed is, maar als je een meer objectieve mening wilt hebben kun je kijken of de lamp is voorzien van een CE-markering. Deze markering geeft aan dat de lamp voldoet aan de eisen van de Europese Economische Ruimte, ook wel de EER. Dit betekent dus dat de lamp aan bepaalde veiligheidsregels voldoet. Een tweede markering waar je naar kunt kijken is of de lamp ISO 9002 gecertificeerd is, ook dit zegt heel wat over de kwaliteit van de lamp.