Op de basisschool moest ik een verhaaltje schrijven over mijn droomhuis. Natuurlijk had ik het toen geschreven over kamers vol snoepgoed en een televisie met alleen maar leuke programma’s de hele dag door. Er moest ook een fotootje bij zitten, dus tien jaar oude- ik besloot om op Google te gaan. Er kwamen honderden supergrote huizen langs, allemaal met een kilometer lange tuin en een groot zwembad, neergezet in een warm land. Sinds die opdracht van de basisschool heeft het idee van een droomhuis, het perfecte huis, altijd in mijn hoofd gezeten. Nu heb ik een super baan in Nederland en heb ik in het algemeen geen behoefte om naar een warm land te verhuizen (plus ik heb daar niet echt het geld voor). Maar ik ben wel stappen aan het zetten om mijn huis te veranderen in mijn (ietwat realistischere) droomhuis.

De realiteit

Niet land geleden ben ik verhuisd naar een echt huis. Daarvoor woonde ik in een flatje. Ik vond het wel fijn daar, maar de buurt en de ligging werkte niet voor mij. Ook was het toch wel een beetje klein. Hierdoor, en door nog een paar andere redenen, ben ik verhuisd naar een echt huis. Een heel groot voordeel is de ruimte die ik erbij heb gekregen. Dit zit ook in de visie die ik heb van mijn droomhuis, want ik heb toch vrij veel spulletjes, maar ik houd niet van een rommelig huis. De ruimte geeft mij de mogelijkheid om mijn spulletjes uit te stallen of op te bergen, zonder dat ik iets weg hoef te gooien.

Een ander deel van mijn droomhuis, is apparatuur dat ook echt werkt. In mijn appartement had ik genoeg apparaten (mijn koffieapparaat en droger bijvoorbeeld) die het niet deden de helft van de tijd. Dit bracht mij zeker een hele hoop onnodige frustratie en dat heb ik in mijn droomhuis niet nodig. Dus nu heb ik een beetje geld geïnvesteerd in (huishoudelijke) apparaten die ook echt werken, een grote stap in de goede richting.

Iets anders positiefs dat mijn nieuwe huis mij heeft gebracht, is een tuintje. Het is geen grote, maar bij het appartement had ik er natuurlijk geen. De goal is om deze tuin vol te hebben met verschillende planten en bloemen, maar ik heb geen echte groene vingers. Voor mij is het tot nu toe dus nog kunstgras en makkelijk te hanteren plantjes.

De droom

De droom is duidelijk nog niet helemaal gerealiseerd. Als ik het geld en de ruimte had, zou ik een inbouwzwembad aan laten leggen (ik moet eerlijk zeggen, hier heb ik al naar gekeken en de zwembaden van Stassar zien er allemaal fantastisch uit). Het lijkt mij superleuk om een zwembad in de tuin te hebben. Ik houd van zwemmen en zou het dan kunnen doen wanneer ik ook maar wil. Op een gazon met echt gras en een zee met bloemen ernaast: dat is mijn droomhuis. Tot die tijd er is, zal ik er zeker naar toe proberen te werken.