Ik verwacht niet dat iemand hier onderzoek naar heeft gedaan, maar waarschijnlijk zijn wij Nederlanders een stuk minder overhemden gaan dragen. Begrijp mij niet verkeerd, overhemden zijn een ontzettend belangrijk kledingstuk. Ze zien er ontzettend goed, netjes, en zakelijk uit, maar ze kunnen soms wat onhandig zijn. Vooral omdat er erg snel kreukels inkomen. Nu met het coronavirus verwacht ik dat wij veel minder overhemden zijn gaan dragen. Thuis hoef je er namelijk een stuk minder netjes uit te zien. Natuurlijk mag je niet werken in je trainingspak, maar de dresscode van een bedrijf zal zeker minder sterk worden nageleefd. Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem. Er bestaat namelijk zoiets als een strijkvrij overhemd. Dit betekent dat je veel meer overhemden kan dragen zonder dat je dagenlang als je overhemden aan het strijken bent.

 

Het gemak van een kreukvrij materiaal

Er zijn meerdere oplossingen tot dit probleem. Er blijken namelijk verschillende manieren te zijn waarop bedrijven hun overhemden strijkvrij kunnen maken. Allereerst heb je speciale stoffen zoals 2ply katoen. Deze vorm van katoen is uit zichzelf kreuk vrij. Dat komt omdat dit een dubbel geweven stof is. Dat houdt in dat de stof een stuk dikker en steviger is waardoor je veel minder snel kreukels hebt in je kleding. Ook gaan de bestaande kreukels een stuk sneller uit je kleding. Je kan ook een overhemd kopen waar een speciale coating overheen is gegaan. Denk dan niet aan een plastic laag waardoor je overhemd niet meer lekker zit. Deze coating zorgt er voor dat het katoen een stuk soepeler wordt. Hierdoor komen er veel minder snel kreukels in het overhemd te zitten. Door deze laag gaat de stof niet minder goed ademen. Zowel de 2ply katoen als een gecoate stof zal goed blijven ademen. Dat betekent dat je niet meer zal zweten in deze strijkvrije overhemden dan in normale overhemden.

 

Zorg goed voor dit overhemd

Het is natuurlijk bij elk overhemd zo dat je moet zorgen dat deze zo lang mogelijk goed blijft. Dat betekent niet te heet wassen, en ook niet in de droger doen. Zeker strijkvrije overhemden zal ik niet warmer wassen dan 30 graden. Doe de strijkvrije overhemden ook niet in de droger. Strijkvrije overhemden kunnen namelijk niet goed tegen een te hoge temperatuur en te veel toeren. Heel veel hoger dan 800 toeren zal ik niet gaan. Het beste is gewoon om de strijkvrije overhemden te wassen op 30 graden en vervolgens lekker uit te slaan en op een wasrek hangen. Dan blijven ze het langste mooi.