De kans is helaas behoorlijk reëel dat je minstens één keer in jouw leven betrokken raakt bij een ongeluk in het verkeer. Als dat dan inderdaad gebeurt hoop je er natuurlijk zonder kleerscheuren vanaf te komen. Helaas is dit te vaak niet het geval. In zo'n ongeluk loop je dan letselschade op. Dit is natuurlijk een verschrikkelijke gebeurtenis, en je hebt op zo'n moment wel meer aan je hoofd dan de financiële kosten. Toch kunnen deze zeer hoog oplopen. Je wilt in zo'n geval dan ook hulp hebben van onder andere jouw verzekering. Als de andere partij schuld heeft, en dus aansprakelijk is, dan moet het ook nog eens via diens verzekering lopen. Om een gedeelte van de zorgen weg te nemen na zo'n ongeluk is het dus fijn om een professional in te huren die jou van begin tot eind bijstaat. In zo'n geval wil je gebruik maken van een letsel advocaat.

Wat doet een letselschade advocaat?

Een letselschade advocaat zal jou bijstaan zo lang als het nodig is. Het kan vaak erg lang duren voordat de aansprakelijke partij uitbetaalt, en bovendien is het nog maar de vraag of je zelf alles vergoed gaat zien. De letselschade expert weet precies welk bewijsmateriaal nodig om bepaalde kosten te kunnen bewijzen. Er wordt een indicatie gemaakt van welke schade jij hebt geleden op financiële schaal. Je lijdt vaak meer economische schade dan je zelf doorhebt, en een expert kan jou daarbij helpen. Deze expert zal altijd het maximale proberen te behalen voor de cliënt. Er wordt waarschijnlijk ook een voorlopige schatting van een bedrag gemaakt.

Wat kan je vergoed krijgen?

Je bent misschien enigszins terughoudend omdat een advocaat in de regel erg duur is. Je vraagt je wellicht af of het 't wel waard is voor jou om een advocaat in te huren. Geen zorgen, voor jou is het gebruik maken van een advocaat in zo'n situatie geheel kosteloos. De kosten voor de advocaat worden gewoon opgeteld bij het bedrag dat de aansprakelijke partij dient te betalen. Verder kan je verwachten dat sowieso alle materiële schade volledig vergoed wordt. Ook indirecte kosten, zoals reiskosten, telefoonkosten en dergelijke vallen onder de aansprakelijkheid. Mocht je nazorg nodig hebben, en kun je misschien zelfs wel (tijdelijk) niet meer werken, dan kan ook gemist salaris als een kostenpost worden geregeld. Je hoeft hierbij niet bang te zijn dat je de aansprakelijke partij financieel ruïneert, want dit gaat allemaal gewoon via diens verzekering. Daarom wil je dus een letselschade advocaat inhuren!