Voor de omheining van een tuin heb je veel mogelijkheden. Je kan kiezen voor natuurlijke begroeiing, denk aan een buxushaag, bomen of bosjes. Daarnaast kan je kiezen voor een combinatie tussen hekwerk en groen, zoals een gaaswand bekleed met klimop Of je kiest voor een hekwerk gemaakt van metaal. Een dubbelstaafmaat hekwerk is hier een goed voorbeeld goed. Waarom is dit zo populair en hoe ziet dit hekwerk eruit?

Waarom is een dubbelmaatstaf hekwerk zo populair?

Dubbelstaafmat hekwerken zijn niet voor niets zo populair. Ze hebben een sterk en elegant uiterlijk. Daarnaast is het ook nog eens extra stevig en weet je zeker dat je inbrekers buiten de deur houdt. Ook combineren deze hekken het beste uit twee werelden. Het is namelijk een combinatie van een

spijlenhekwerk en een gaashekwerk. Hoewel het qua prijs iets duurder is dan een gaashekwerk, betaal je minder dan als je kiest voor een spijlenhekwerk. Klimop of andere begroeiing kan gemakkelijk langs het hek groeien. Zo heb je binnen de kortste keren een dichte afscheiding. Wanneer je niet wilt wachten totdat de klimop is gegroeid kan je ook kiezen voor hekwerk met vlechtbanden. Op die manier heb je direct een dichte, stijlvolle afscheiding in de tuin. Op zoek naar een alternatief voor een schutting? Dan is dubbelmaatschap hekwerken kopen zeker een goede oplossing.

Horizontale draden en verticale draden

Een dubbelstaafmaat hekwerk bestaat vaak uit zowel horizontale als verticale draden. Samen vormen ze een stevig en stabiel hekwerk. De verticale draden zijn zo geplaatst dat je er niet met een voet op kunt staan. Even het hek beklimmen is er bij dit type hek niet bij. Bij het dubbelmaatstaf hekwerken kopen heb je veel keuze. Zo kan je een keuze maken uit de hoogte van het hekwerk en de dikte van de staaldraden. Daarnaast heb je verschillende soorten types dubbelmaatstaf en heb je verschillende type palen. Ook kun je kiezen wat voor soort hoeken en eindpunten je wilt. Als laatste kun je ook de kleur zelf bepalen. Zo kan je een hekwerk naar jouw dromen ontwerpen. Het plaatsen en monteren van het hekwerk is ook niet heel moeilijk. Zorg er wel voor dat je een paar mensen hebt die helpen met het monteren. Dit hekwerk is namelijk niet het meest lichte hekwerk. Het hekwerk kan variëren van 20 tot maar liefst 50 kilo. Wanneer je graag direct privacy in je tuin wilt creëren is dubbelmaatstaf hekwerken kopen een heel goed idee.