De wereld ziet er op het moment een beetje anders uit dan wat we gewend zijn. Zeker hier in Nederland waar we altijd heel vrij zijn, is het gek dat er ineens dingen zijn die niet meer kunnen of mogen. Denk maar eens aan op bezoek gaan bij je ouwelui. Maar ook wat betreft reizen, is het allemaal een beetje beperkt op het moment. Toch zijn wij Nederlanders ook enorm vindingrijk en als we niet op vakantie kunnen aan de Spaanse kust, dan doen we dat gewoon lekker thuis. In deze blog vertel ik je hoe je het vakantiegevoel nabootst in je eigen achtertuin! Lees je mee?

Kleed de boel gezellig aan

Een kale tuin, daar vindt niemand wat aan. Een groot onderdeel van vakantie vieren, is de ontspanning die daarbij komt kijken. En over dat ‘ontspannen’ en hoe je in die sfeer komt, zal ik het straks nog even hebben maar praktisch gezien, kom je met de inrichting van je tuin al een heel eind. Met een mooie lounge set bijvoorbeeld. Voor je het weet, zit je op een stijlvolle tuinstoel te genieten van de Hollandse zon, die is nauwelijks van de Spaanse te onderscheiden 😉. En als je niet direct in de zon wilt, zet je één van de parasols op. Net als op het strand!

De juiste sfeer creëren

Nu er het één en ander in de tuin staat, zijn we al goed op weg maar de vakantiesfeer zit hem vaak ook in de kleine dingen. Denk bijvoorbeeld eens aan lampjes in de tuin, kaarsen aan in de avond en plantjes om de boel op te vrolijken. De tuin is nu niet alleen met praktische meubels gevuld maar het is nu ook versierd, het is gezellig. Natuurlijk zit gezelligheid hem niet alleen in spullen. Dus het is de hoogste tijd om de winkel in te duiken en spullen te halen voor de barbecue. Kun je de ruimte bewaren? Trommel dan je beste vriend op en dan is het genieten geblazen.

Laat het los

Als laatste moet je de boel kunnen loslaten. Wanneer we op vakantie zijn en niet in ons eigen huis, binden we die was stapel niet zo’n probleem en zijn er minder vaak dingen die ‘nog even moeten gebeuren’. Wanneer je een vakantieweek voor jezelf hebt ingepland, probeer dit dan ook aan te houden. Zorg dat je de voorbereidingen van tevoren getroffen hebt en herinner jezelf eraan dat je vakantie hebt wanneer je in ‘de gewoonten van alledag’ valt.

En zo heb je een heerlijke tuin, waar heerlijk vakantie in te vieren valt. Veel plezier!