Ik heb heel lang geen auto gehad. Omdat ik ver weg woonde van het winkelcentrum betekende dat dus ook boodschappen doen op de fiets. Ik ging het liefst maar een keer in de week en dat betekende dus heel veel zware tassen. Dat was een heel gedoe. Met zwaar beladen boodschappentassen wankelde ik eerst naar de fiets. Twee tassen in de fietstassen en twee aan het stuur. Zo fietste ik naar huis, op een krakende en piepende fiets. Dat er geen ongelukken zijn gebeurd is achteraf bezien een wonder. Onderweg kwam ik ook nog een heuvel tegen en toen hadden we nog geen elektrische fietsen. Het boodschappen doen was dus een ware martelgang en ik denk dat mijn fiets dat ook vond. Hij was er niet echt voor gemaakt. Tegenwoordig gaat dat anders, zelfs al heb je geen auto. Moet je nu boodschappen doen dan pak je gewoon je elektrische transportfiets, jouw ideale hulp buitenshuis.

Robuuste fiets, extra bagageruimte

De elektrische transportfiets is gemaakt voor die wat extra zware lasten, het boodschappen doen en het wegbrengen en ophalen van de kinderen. Deze robuuste fiets met extra bagageruimte is er voor gemaakt. Moeiteloos brengt hij jou en je vracht naar daar waar je wezen moet. En een heuvel in het parcours, geen probleem natuurlijk. Daarvoor heb je de elektrische aandrijving. De meeste elektrische transportfietsen hebben een middenmotor. Deze zorgt voor een krachtige aandrijving, juist heuvel op. Bovendien heeft een elektrische transportfiets door die middenmotor een ideale wegligging. Het slingeren over de weg is hiermee ook verleden tijd. Om de fiets compleet te maken zijn ze verkrijgbaar in veel eigentijdse en opvallende ontwerpen. Daarmee kun je gezien worden.

Elektrische transportfiets: test hem zelf

Maar je hoeft mij natuurlijk niet op mijn woord te geloven. Test de elektrische transportfiets zelf. Dit testen zou ik je sowieso aan willen raden. Onlangs heb ik zelf een nieuwe fiets gekocht, maar ik heb wel eerst op drie andere fietsen rond gefietst. Soms lijkt het verschil in uiterlijk van de fiets minimaal, maar dan blijkt de een toch veel beter bij je te passen dan de ander. Zorg ook voor wat bagage zodat je weet hoe de elektrische transportfiets fietst met gewicht. En neem een heuvel mee in je testrondje. Zo kom je heel veel te weten over je fiets. Dus doe jij veel op de fiets, ga voor deze transportfiets. Je zal zien dat hij echt een handig hulpmiddel is.