Onder het mom van duurzaam ondernemen en recyclen gaan we het vandaag eens hebben over noppenfolie, of ook wel bekend als bubbeltjesplastic. Dit folie of plastic wordt bij veel bedrijven bijvoorbeeld gebruikt als verpakkingsmateriaal of voor luchtkussen enveloppen. Producten worden in het folie verpakt en daarna in de doos gedaan waarna de doos klaar is voor verzending. Het folie voorkomt dat het product eventuele schade oploopt tijdens de reis naar zijn eindbestemming. In sommige gevallen komen zowel het product als het plastic weer terug en dan? Wat doen jullie dan met het bubbeltjesplastic? In dit blog een aantal ideeën voor het hergebruiken van dit plastic.

Geef het aan basisscholen

Wist je dat basisscholen gek zijn op verpakkingsmateriaal. Het perfect om mee te knutselen en vaak ook nog eens goedkoop. Meestal doen scholen een beroepen op ouders om bijvoorbeeld eierdozen, wc-rolletjes en andere materiaal mee te nemen wat anders in de prullenbak eindigt. Maar waarom zou dit ook geen goed idee zijn voor bedrijven? Als een bedrijf het noppenfolie zelf niet meer kan gebruiken eindigt het vaak bij het afval. Zonde eigenlijk want zo blijkt maar weer dat je er andere een groot plezier mee kan doen. Neem eens contact op met een basisschool bij jullie in de buurt en ik weet zeker dat ze heel blij zullen zijn met je aanbod.

Gebruik het als isolatiemateriaal

Noppenfolie is niet alleen een ontzettend fijn verpakkingsmateriaal maar ook nog eens een ontzettend goed isolatiemateriaal. Het is uiteraard al bekend dat lucht goed is in isoleren. Zo raadt men bijvoorbeeld aan om in de winter laagjes kleding over elkaar te dragen. Waarom? Om de laagjes lucht die tussen de kleding zitten je warmte extra goed vast houden. Hebben jullie een grote ruimte zoals bijvoorbeeld een loods en is deze moeilijk warm te krijgen of te houden in de winter? Probeer dan eens noppenfolie tegen bijvoorbeeld de ramen en je zal merken dat het al een stuk scheelt.

Het helpt tegen stress

Waarschijnlijk deed je het vroeger al en wie weet nog steeds. Het kapot drukken van de belletjes van het bubbeltjesplastic is een ontzettend rustgevend gevoel en zorgt voor een rustgevend geluid. Vooral voor mensen met stress is dit een ideale manier om even te ontstressen. Dus hebben jullie iemand op het werk die een ont stress momentje wel even kan gebruiken? Geef ze gerust een stuk bubbeltjesplastic.

Gebruik je noppenfolie nog ergens anders voor? Laat het ons dan weten in een comment.