Social media is tegenwoordig niet meer weg te denken. Heb jij te maken met verslaving social media? Je kunt professionele hulp zoeken, waarbij je op een effectieve en resultaatgerichte manier kan worden begeleid. Er zijn verschillende aanbieders dus is het noodzakelijk om eerst informatie op te vragen, zodat je kunt kiezen wat bij jou past. Een belangrijk aspect bij een begeleidingsproces is comfort. Het is belangrijk dat jij je comfortabel voelt tijdens dit proces. Hoe weet je nu als je verslaaft ben aan social media en hoe zoek je hulp?

Verslaving

Er zijn verschillende zaken waaruit je kunt concluderen dat je verslaaft bent aan social media. Wat is social media? Dit is niets anders dan een verzamelnaam voor alle online platformen. Er zijn namelijk verschillende soorten.. Denk maar aan Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en LinkedIn. Miljoenen mensen over de hele wereld maken gebruik van deze online platformen om sociaal contact met elkaar te houden. Dat is fijn, maar als je niet meer zonder social media kan heb je wel hulp nodig. Heb je steeds de drang  om je socialmedia-accounts te checken? Besteed je uren per dag hieraan? Wil je niets missen en ben je obsessief bezig alles te volgen? Speelt jouw leven zich voornamelijk alleen af via uw smart telefoon? Is jouw antwoord op al deze vragen ja, dan heb jij te maken met verslaving social media en moet hulp zoeken.

Hulp zoeken

Er zijn verschillende aanbieders van verslavingshulp. De werkwijze of behandeling kan van aanbieder tot aanbieder verschillen. In de meeste gevallen vindt er eerst een eerst gesprek plaats, waarbij er een goed gesprek wordt gevoerd. Dit moet leiden naar het vinden van de kenmerken van verslaving. Aan de hand van de kenmerken kan de deskundige een plan van aanpak uitzetten. De behandeling en duur van de behandeling kan van persoon tot persoon verschillen. Als je echt verslaaft bent kan het proces wat langer duren, vooral als je de slechte gewoonten niet makkelijk kunt afleren. Kun je deze sneller afleren en je minder snel laten afleiden dan hoeft het proces dan niet te lang te duren. 

Professioneel

Kies je voor verslavingszorg dan is het raadzaam om je bij een professionele aanbieder aan te melden. Jouw eigen inbreng is ook belangrijk. Om een goed resultaat te halen uit de hulp van de professional is het noodzakelijk dat jij zoveel mogelijk gaat meewerken. Alleen op die manier kun je binnen de uitgestippelde tijd van je verslaving afkomen. Ben je al goed op weg? Probeer dan zoveel mogelijk om niet terug te vallen.