Je bent niet de enige die af en toe wat geld moet besparen. Benzine en gas zijn de afgelopen tijd flink in prijs gestegen en dat zijn niet de enige dingen waar je tegenwoordig meer geld kwijt voor bent. Vrijwel iedereen herkent dat moment dat je met je budget voor de maand even niet helemaal lekker uitkomt. Je moet dan dus gaan nadenken over waar je op wilt en kunt besparen. En ondanks dat het op het eerste gezicht lijkt alsof je al minimaal leeft en nergens op kunt besparen, is er vaak meer mogelijk dan je denkt. Het is even een uitzoekwerk en vooral uitproberen, maar je zult zien dat je zuiniger kunt leven dan je nu doet. Dat zit hem niet alleen in de huismerken kiezen in de supermarkt, maar ook in bijvoorbeeld abonnementen, verzekeringen en voertuigen. Hier lees je enkele tips om meer van je maandelijkse budget over te houden.

Abonnementen

Abonnementen zijn een soort stiekeme kostenposten. Je weet dat je ze hebt, maar toch is het bedrag al van je rekening afgeschreven voor je het door hebt. Vaak heb je meer abonnementen dan waar je je bewust van bent. Kijk je tegenwoordig nauwelijks nog televisie, dan kun je het best je abonnement omzetten naar internet only. En maak je dan wel echt gebruik van Netflix, Videoland, Disney+, of kun je er best een of meerdere stopzetten? Ook hoef je niet persé een nieuwe telefoon te kopen wanneer je abonnement afloopt, met sim-only kan je telefoon nog prima mee voor een klein bedrag per maand. Verder kun je eens uitzoeken waar je allemaal lid van bent en welke kosten je hiervoor maakt. Heb je een abonnement bij de sportschool waar je nooit gebruik van maakt of krijg je iedere maand dat magazine dat je uiteindelijk toch nooit leest, zeg deze dan op.

Verzekeringen

Verzekeringen zijn doorgaans niet iets waar we graag mee bezig zijn. Het uitkiezen van de juiste verzekering is een flinke klus en je bent er nu eenmaal een hoop geld aan kwijt. Toch kan je verzekering vaak een stuk goedkoper dan je denkt. Zorg ervoor dat je genoeg research doet om de juiste verzekering af te sluiten en pas bijvoorbeeld je WA-verzekering en zorgverzekering aan. Niet-verplichte verzekeringen kunnen handig zijn, maar ook overbodig. Weeg dus goed voor jezelf af of je deze wilt behouden.

Investeer in crypto

Het is niet persé besparen, maar een centje bijverdienen is nooit mis. Tegenwoordig vliegen termen als crypto, beleggen en trading steeds vaker om onze oren en steeds meer mensen zijn hier dan ook mee bezig. Heb je nog een spaarpotje staan, investeer deze dan in bijvoorbeeld Ethereum 2.0 om er zoveel mogelijk uit te halen. Je kunt hier de  Ethereum verwachting 2022 lezen om voorbereid het nieuwe jaar in te gaan.