Een groot probleem

Een tijd geleden hadden we misschien wel het grootste probleem dat we ooit hebben gehad op het werk: een deel van het gebouw was in de brand gevlogen. Er was gelukkig niemand gewond geraakt en er was ook vrij weinig schade, maar er kon zeker niet in gewerkt worden voor een tijdje. Toch moest het werk wel gedaan worden. Wij wisten eerst niet hoe we dit konden herstellen, maar toen vond een collega de oplossing. Zij vond een andere vergaderlocatie waar wij het grootste deel van het werk zouden kunnen doen. Hier konden wij dus onze vergaderingen inhouden. Dat was het grootste probleem waar wij tegenaan liepen. Het individuele werk zou maar thuis gemaakt moeten worden voor een tijdje. Iets specifieker had zij een vergaderlocatie in Amersfoort kunnen vinden. Dit was voor ons de perfecte ruimte om het gemeenschappelijke werk te doen en, natuurlijk, om te vergaderen. Het was zeker een redder in nood. Daarnaast bleek een andere locatie dan normaal een hele hoop voordelen te hebben (los van het feit dat wij gelukkig wel ons werk konden doen, zelfs al hadden we geen goed kantoor).

Voordelen andere locatie

Het grootste voordeel was dat wij niet af werden geleid door de normale omgeving. Er werd beter opgelet door iedereen. Beslissingen werden sneller genomen en de gestelde doelen kwamen een stuk sneller naar voren dan anders. Wij waren dus een stuk productiever bezig dan wij normaal waren bij vergaderingen. De verandering van decor heeft daar zeker bij geholpen.

Een ander voordeel was de centrale ligging van de vergaderlocatie. Bijna middenin de stad betekende voor ons een goede, stevige lunch buitendeur. Ook was het gemakkelijk om er te komen door het openbaar vervoer. Omdat het een andere locatie was, waren er ook minder afmeldingen dan er normaal zouden zijn.

Het vervolg

Inmiddels kunnen wij weer in ons oude, vertrouwde gebouw werken (het is wel nog een beetje koud soms, want we missen een paar ramen). Er is al aangegeven dat het zeker een goed idee is om nog een keertje te vergaderen op een andere locatie. Bij belangrijke of grote projecten, bijvoorbeeld. Dit kan ook op een andere plek, als dat nog meer zou helpen met de concentratie. Het kan bijvoorbeeld nog een keer in een grote stad, maar wij zouden onszelf ook kunnen plaatsen met een uitzicht op weilanden. Maar tot die tijd er is, kunnen wij gelukkig weer aan het werk!