Iedereen houdt van een feestje. Voor de één moeten alle planeten op de juiste lijn staan en voor de ander kan het niet snel genoeg weer vrijdag of zaterdagavond zijn. Bij welke groep je ook hoort, een feestje op zijn tijd wordt door iedereen wel gewaardeerd. Maar wat nu als je liever niet tussen allemaal vreemden in de kroeg zit of als je diezelfde kroeg ieder weekend een beetje zat bent? Dan organiseer je zelf een feest. In deze blog geef ik je een paar punten om aan te denken wanneer jij voor de verandering de partyplanner bent. Lees je mee?

De gelegenheid

Allereerst is het handig om te weten waarom je een feest geeft. Is er een jubileum dat gevierd moet worden of misschien een verjaardagsfeest? Als je niet zoiets hebt maar gewoon zin hebt in een feestje, is dat ook reden genoeg. De reden is echter handig om in je hoofd te hebben omdat de invloed kan hebben op de rest van het feest. Daarnaast is het voor gasten ook handig om te weten waar ze voor komen, iets belangrijks of enkel een gezellige tijd.

Thema’s en dresscodes

Vervolgens kan je ervoor kiezen om een specifiek thema of een dresscode aan je feest te verbinden. Wanneer je na je huwelijk het feest zelf regelt, kan je ervoor kiezen om hetzelfde thema aan te houden. Of misschien heb je wel zin in een echte 70’s party. Stel je gasten dan op de hoogte zodat ze zich voor de gelegenheid kunnen kleden. Dan kan jij daarna aan de slag om de nodige decoraties te regelen. Maar je hoeft natuurlijk geen thema’s of dresscodes te regelen, bijvoorbeeld bij een ‘alledaags’ huisfeest is dit zeker geen vereiste.

Regelen maar

Vervolgens moet je als gastheer of gastvrouw aan de slag. Er moet een Play list gemaakt worden, of misschien kan je wel een DJ set huren. Daarnaast zul je de nodige drankjes en misschien wel hapjes in huis moeten halen en het huis of de plek waar je feest los zal barsten, moet in feestachtige stemmingen gebracht worden. Genoeg om te doen dus.

Een feest om nooit te vergeten

Nu zul je lang niet iedere keer thuis de boel willen organiseren maar zo nu en dan een eigen feest plannen, zorgt voor een leuke doorbreking in de uitgaan-routine van jou en je vrienden. Maar ook wanneer je het lastig vindt om tussen de vreemden op de dansvloer te springen, kan een feest thuis met bekenden een stuk vermakelijker voor je uitpakken. Het wordt een feest om nooit te vergeten.