We lopen allemaal soms weleens tegen een probleempje aan. Zo ook op het gebied van mode. Dit kan komen doordat jouw stijl niet helemaal aansluit op waar de algemene markt zich op focust maar het kan ook komen doordat jouw lichaam niet altijd past in de modellen kleren die veel winkels maken. Zelf heb ik hele kleine en smalle voeten. Bijna iedere schoen is te wijd en open hakken dragen, is dan al niet te doen. Toch zijn er genoeg oplossingen voor. In deze blog vertel ik je over een paar. Lees je mee?

Je eigen lichaam kennen

Allereerst is het denk ik belangrijk om je lichaam te leren kennen. Op internet staan een hoop hulpmiddelen wat betreft figuur. Talloze blogs zijn geschreven over de flaterende kledingstukken voor ieder soort figuur; appel, peer etc. Ik raad aan om daarnaar te kijken maar dat is niet altijd genoeg. Heb jij nu zoals mij smalle voeten of brede heupen maar relatief smalle benen, dan zul je herkennen dat hier niet altijd goed passende kledingstukken voor te vinden zijn. Door veel te passen te zoeken, vind je merken en winkels die aansluiten op jouw wensen en jouw lijf. Hoe meer je dit uitbreidt, hoe groter de keuze wordt. En hé, wie houdt er nu niet van winkelen. Voor onderzoeksdoeleinden, bedoel ik dan hè! *knipoog*

Stijl ontwikkeling

Dan komen we bij het deel van jouw wens wat betreft je stijl. Je wilt natuurlijk alleen lopen in dat wat je zelf tof vindt. Als je een hele alternatieve stijl hebt, kan dit soms lastig zijn. In principe is de markt wat betreft mode heel breed en kan je dus door dezelfde tip als hierboven genoemd uit te voeren, winkels vinden die in jouw stijl voorzien. Maar er is nog een oplossing, heb je een groot social media platform of durf je wel er tussen uit te springen? Dan kan je het gewoon als jouw roeping zien om trendsetter te worden. Laat zien hoe tof en divers jouw stijl is en voor je het weet, is iedereen het met je eens. Wel uitkijken dat niet iedereen straks hetzelfde als jij draagt. Mijn tip voor echt unieke kleding is Napapijri!

Voel je goed in wat je draagt

En als laatste, wanneer je een outfit gevonden hebt, is het allerbelangrijkste dat jij je goed voelt in wat je draagt. Hoe jouw lijf er ook uitziet, hoe smal je voeten ook zijn of hoe ‘anders’ jouw stijl ook is.