Heb je een bouwplaats of ga je een bouwplaats opzetten? Dan zijn bouwhekken onmisbaar. Bouwhekken zijn van groot, zelfs noodzakelijk belang om je bouwplaats te beveiligen. Je wilt niet alleen de bouwwerkzaamheden beveiligen, maar ook zorgen dat je materialen en gereedschap veilig liggen. Ga jij bouwhekken aanschaffen? Dan heb je een ruime keuze aan verschillende soorten en maten. Waar moet je op letten bij het aanschaffen van bouwhekken?

Waarom bouwhekken kopen?

Ten eerste is het verplicht om een bouwplaat op een goede manier af te sluiten en te beveiligen voor onbevoegde. Alleen een bordje ophangen met tekst is niet meer voldoende. Bouwhekken zijn nodig zodat de bouwers in alle rust aan het werk kunnen gaan en efficiënt aan de slag te gaan. Daarnaast zorgt het er ook voor dat omstanders niet zomaar een bouwterrein op kunnen lopen. Er kunnen levensgevaarlijke situaties ontstaan wanneer zomaar iemand het bouwterrein op komt lopen, zonder de juiste bescherming. Daarnaast beschermen bouwhekken ook tegen diefstal en vandalisme. Je kunt namelijk door het gebruik van bouwhekken een terrein afsluiten. Materialen en gereedschappen worden zo beter beschermd, zeker als je ze ook nog eens opgeruimd in een loods of een keet nadat je het terrein verlaat.

Aanschaffen van bouwhekken

Bij het aanschaffen van nieuwe bouwhekken zijn een aantal dingen waar je op moet letten. Ten eerste zijn er een aantal wettelijke eisen waar een bouwhek aan moet voldoen, afhankelijk van het soort bouwplaats. Het is dus slim om met een specialist in bouwinrichting contact op te nemen en advies te vragen. Zij weten precies welke bouwhekken aansluiten op jouw wensen en eisen en kunnen je helpen om binnen het budget te blijven. Bij bouwhekken hoeft namelijk niet altijd te betekenen dat een duurder bouwhek ook betere kwaliteit oplevert. Immers alle bouwhekken zijn uitvoerig getest en moeten aan bepaalde eisen voldoen voordat ze op de markt mogen verschijnen. Het kan wel zijn dat de duurdere bouwhekken meer mogelijkheden bieden om ze in elkaar aan te sluiten of om te vormen als je ze tijdens een ander project nodig hebt, Daarnaast heb je ook bouwhekken in verschillende lengtes en hoogtes. Sommige bouwhekken zijn speciaal gemaakt dat niet mogelijk is om er overeen te klimmen. Ander bouwhekken zijn van materiaal gemaakt wat tegen alle weersomstandigheden bestand zijn. Denk bij het aanschaffen van bouwhekken ook aan de accessoires die je nodig hebt. Hiermee bedoelen we de dan de spullen die nodig zijn om de bouwhekken goed met elkaar te verbinden. Daarnaast zijn extra sloten rondom de bouwhekken ook geen overbodige luxe. Met deze spullen kun jij je bouwplaats goed beveiligen en beschermen.