Het wordt binnenkort weer heerlijk warm weer en dat houdt in dat erg veel mensen gaan varen. Dat is zeker niet gek aangezien Nederland een echt waterland is en je echt kan genieten als je gaat varen met warm weer. Als je gaat varen heb je wel enkele spullen nodig om ervoor te zorgen dat je echt kan genieten. Je wilt namelijk niet dat het dagje varen een vervelende afloop krijgt. Hier vind je meer informatie over wat je nodig hebt als je een dagje wilt gaan varen. 

Reddingsvest 

Als je met je eigen boot of een gehuurde boot op gevaarlijke en onrustige wateren gaat varen, dan is het enorm belangrijk dat er een reddingsvest aan boord is. Het kan voorkomen dat iemand over boord, valt en meegesleurd word door de sterke stroming. Gelukkig zijn er weinig plassen en rivieren in Nederland met een sterke stroming, maar als nog is het verstandig om een reddingsvest aan boord te hebben. Als je met kleine kinderen gaat varen dan is het belangrijk dat de kinderen altijd een reddingsvest dragen. Kinderen kunnen vaak minder goed zwemmen en ook minder goed risico’s inschatten.

Koelbox 

Het is erg belangrijk om altijd een koelbox aan boord te hebben. Als je gaat varen tijdens warme dagen dan kan je erg veel last krijgen van de zon. Hierdoor kan je snel uitdrogen en dan is het wel fijn dat je beschikt over ijskoud water. Ook is het gewoon lekker om een koud biertje, wijntje of een koude cola te drinken als je aan het varen bent. Ook is een koelbox handig om eten te bewaren. Door de warme zon kan eten namelijk eerder bedorven worden. 

Rubberboot

Als je een grote boot tot je beschikking hebt dan kan jij met je boot niet overal komen. Je boot moet namelijk in wat diepere wateren blijven want anders kan je boot ook vast lopen. Het is dan erg handig dat jij een rubberboot aan de achterkant van je eigen boot hebt hangen. Dit is niet een rubberboot die je op moet blazen, maar een rubberboot die beschikt over een eigen motor. Dit is zeer handig als je even naar wal wilt gaan om bijvoorbeeld boodschappen te doen of even alleen wilt gaan vissen. Houd er wel rekening mee dat deze rubberboten altijd opgeblazen zijn en ook zeer stevig zijn.