Waarschijnlijk hebben we allemaal al wel eens stress meegemaakt in ons leven. De een misschien in een wat heftigere vorm dan de ander maar voor niemand is stress fijn. We zitten momenteel alweer in juli en dat betekent voor de meeste van ons dat de vakantieperiode er weer aan zit te komen. Als je nog op school zit zal je waarschijnlijk 6 of misschien wel 8 weken vakantie hebben. En anders heb je misschien lekker twee weken vrij gepland om tot rust te komen of om te genieten in het buitenland. Gelukkig zijn de meeste buitenland reizen weer mogelijk deze zomer, wel met de nodige aanpassingen (een vaccinatiebewijs of negatieve PCR test), maar we mogen weer!

Stress op de werkvloer

Zo tegen je vakantie periode aan zal het geregeld voorkomen dat je nog een hoop dingen op het laatste moment zal moeten afronden. Dit kan voor een hoop stress zorgen. Als je van jezelf al een stresskip bent kan dit alleen maar nog erger worden. Heb je het gevoel dat je hoofd overstroomt en merk je lichamelijk ook dat je vol met stress zit? Dan is dit het juiste moment om er wat aan te veranderen. Stress voorkomen of oplossen klinkt ingewikkelder dan het daadwerkelijk is. Als je van jezelf wat chaotisch bent en je weet dit ook van jezelf, dan is een goede planning maken altijd the key! Niet alleen richting je vakantieperiode maar het hele jaar door. Probeer voor elke week of elke maand alles even op een rijtje te zetten waardoor je overzicht krijgt en weet wanneer je wat af moet hebben. Als dit niet goed genoeg werkt voor jou kan je altijd is naar de producten van Bach Rescue kijken. Deze producten kunnen namelijk stress gerelateerde symptomen verminderen waardoor je mogelijk weer wat meer rust zal krijgen. Bach rescue Plus spray bestellen is dus misschien wel de oplossing voor jou!

Tentamenstress

Stress komt helaas niet alleen voor op de werkvloer maar ook op school kan je veel stress ervaren. De meeste studenten hebben vlak voor de vakantie nog een aantal tentamens die misschien wel bepalend kunnen zijn voor de overgang naar het volgende jaar. Voor het leren voor de tentamens geldt dan ook echt, start vroeg genoeg met leren! Zo heb je er zelf alleen maar baat bij zodra het tentamen dichterbij komt. En op het moment zelf is de rust bewaren ook erg belangrijk. Onnodig stressen of druk maken over de gevolgen als je het niet haalt heeft geen zin.