Er zijn een hoop verschillende materialen die je kunt gebruiken bij het bouwen van dingen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van rubber in een hoop verschillende gelegenheden. Je kunt kiezen uit verschillende soorten rubber die zo elk hun eigen voordelen hebben. Door je hier van tevoren in te verdiepen kun jij het meeste uit je geld halen. Een van de meest gebruikte vormen van rubber gedurende de afgelopen jaren is EPDM. EPDM rubber is een afkorting voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Het is een groep synthetische rubbers die ontstaan is door het polymeriseren van propeen, etheen en een dieen. 

 

Waarom zou je gebruik maken van EPDM?

Je kunt daktrim epdm en epdm stroken gebruiken in een hoop verschillende situaties. Door de bouw van EPDM die hierboven beschreven is, is EPDM een zeer geschikte vorm van rubber om te gebruiken in de buitenlucht. Het is een synthetische vorm van rubber die van een hoge kwaliteit is en tegen veel weer soorten bestendig is. Je kunt EPDM gebruiken in het water, bij de productie van auto’s en ook voor de bouw van huizen. Deze specifieke vorm van rubber is bestendig tegen ozon, UV-straling en veroudering. Verder zul je ook geen last hebben van eventuele zuren en basen in de omgeving.

 

De kwaliteit van het rubber voldoet aan de hoogste eisen van de voedselindustrie en ook van de waterindustrie. Ook is EPDM rubber bestendig tegen temperaturen tussen de -30 en 130 graden celsius. Er zijn verschillende vormen EPDM rubber te verkrijgen en de hardheid varieert tussen de 30 en 90 graden Shore A.

 

Waar kun je EPDM rubber voor gebruiken?

Deze vorm van rubber wordt voornamelijk gebruikt in de automobielindustrie. In het productieproces wordt het rubber voor onder andere de afdichtingsprofielen en slangen gebruikt. Het is een ideaal product om de buiten- en binnenlucht van elkaar te scheiden. Je zult het rubber bijvoorbeeld bij de sluiting van je deur terug kunnen vinden. Ook is het rubber ideaal om te gebruiken voor slangen en kozijnen. Je kunt een hoop verschillende soorten EPDM vinden die zo elk hun eigen voordelen hebben. Over het algemeen wordt deze rubber gekocht in grotere hoeveelheden door bedrijven. Als dit het geval is, is het een stuk handiger om een online bestelling te plaatsen. De grote hoeveelheden rubber liggen vaak niet op voorraad. Zo kun je jezelf een hoop tijd en moeite gaan besparen.