Vouwkratten kunnen je leven gemakkelijker maken

Vouwkratten kunnen je leven gemakkelijker maken

Stel. Je staat op de markt. Je hebt een kraam met verse waren, groenten, vlees of misschien zelfs vis. Dan zul je die waren iedere keer weer mee moeten nemen. Als het goed is, verkoop je gedurende de dag het grootste deel van je spullen en zul je opnieuw inkopen moeten doen bij de groothandel. Is het dan handig om kratten mee te nemen die je niet dicht kunt vouwen? Niet echt. Je gaat met uitgeklapte kratten vol verse waren naar de markt en dichtgeklapte lege kratten weer terug. Vouwkratten zijn dan ideaal. Je kunt deze naar behoefte dicht of open klappen en leeg nemen ze maar weinig ruimte in. Zijn ze vol? Dan kun je ze goed stapelen. Allemaal voordelen van vouwkratten. Maar let op: er zijn nog meer voordelen!

Voordelen van vouwkratten

Deze kratten zijn goed te hanteren. Ze zijn leeg niet zwaar en kunnen toch gevuld worden tot een redelijk gewicht. Je moet natuurlijk altijd in de gaten houden dat je de vouwkratten als ze vol zijn nog steeds moet kunnen tillen. Vervoer je verse waren in je vouwkratten? Dan is het fijn om te weten dat je ze gemakkelijk kunt schoonmaken. Even de hoedrukspuit erover en de kratten zijn weer als nieuw. De kratten zijn zowel uit- als ingeklapt goed stapelbaar en kunnen daardoor dus goed in een bestelauto worden meegenomen. Vouwkratten zijn in verschillende maten te koop, het is maar net waar je ze voor wilt gebruiken en hoeveel ruimte je hebt.

Gereedschap vervoeren in kratten is handig

Heb je een bouw- of klusbedrijf? Dan zul je wel weten dat je vaak gereedschap moet meenemen. Om nu alles los mee te nemen, dat werkt natuurlijk niet lekker. Dan loop je veel te vaak heen en weer van de klus naar je bus en weer terug. Dat kost tijd en tijd is geld. Doe daarom je gereedschap in vouwkratten en label deze. Zo kun je per klus al je gereedschap in een paar kratten vervoeren. Handig en veel sneller dan alles los.

Bestel je kratten online

Of je nu gaat voor vouwkratten of kunststof bakken in welk formaat dan ook, jij hoeft er de deur niet voor uit. Je bestelt deze materialen gewoon online en ze worden bij je thuis of op je werk afgeleverd. Zo kun je doorgaan met je werk, of dat nu het zetten van een muurtje of het verkopen van vis op een markt is. Vouwkratten maken je leven een stuk gemakkelijker!

Je leven maken of breken

Je leven maken of breken

DNA-tests klinken voor veel mensen als een ver van mijn bed show. Iets wat voorkomt in science fiction verhalen of misschien in het programma Spoorloos. Maar een dna-test is tegenwoordig net zo makkelijk verkrijgbaar als boodschappen die je online bestelt: vandaag besteld, morgen in huis.

Want hoe goed ken je nou eigenlijk je eigen familie boom? Afhankelijk van de familie, kunnen de wortels in rare wegen kronkelen. En daar kan een thuis-dna test van pas komen. Volgens vele leveranciers komt er bijna uit iedere test een onverwacht resultaat. Soms verandert het hun kijk op zichzelf, of gooit het je hele leven ineens op zijn kop. Want wat als je familie eigenlijk ineens geen familie blijkt te zijn? De volgende verhalen gaan wel heel ver voorbij het verwachte…

Het verhaal van Karen

Karen vond haar familie dankzij een thuis-dna test. Ze was geboren in Chicago, maar als baby aan haar lot voor de kerkdeuren overgelaten. Ze had nooit meer verwacht haar familie te vinden. Maar door de DNA test kwam ze erachter twee halfbroers te hebben, die als twee druppels water op haar lijken! Daarnaast vond ze ook wat verdere verwanten (neven). Ze was lang niet zo alleen als ze dacht! Ze besloten af te spreken en de familie is nooit meer uit elkaar gescheiden.

Het verhaal van James

James ontdekte wel een hele bijzondere verre verwant van zijn familie: een van de voorvaders van Amerika, president Abraham Lincoln! Om het feit te dubbel checken heeft hij wel vier verschillende instanties een DNA test afgelegd, maar iedere test leverde hetzelfde resultaat.

Het verhaal van Clair

Clair ontdekte dat haar broer niet een directe verwant was. Het was een half-broer. Haar DNA matchde totaal niet met DNA van haar vaders familiezijde. Haar biologische vader was dus inderdaad niet de man die haar had opgevoed. Uiteindelijk heeft ze dankzij de DNA test wel hem gevonden: een man met wie haar moeder vijftig jaar geleden op een blauwe maandag had gedate. Dit nieuws viel haar allemaal wel hard. Maar het mooie was: ze kreeg er twee half-zusters voor terug.

Het verhaal van Rafi

Niet iedereen staat open voor dergelijk nieuws, blijkt uit het verhaal van Rafi. Van zijn vader was altijd de roddel dat hij meerdere vrouwen in andere landen had gehad. Dankzij een DNA-test vond hij wel twee half-broers in het buitenland. Toen hij contact zocht met zijn half-broers, negeerden ze hem en blokkeerde hem op Facebook. Het idee dat hun moeder kinderen had van een andere vader konden ze simpelweg niet verteren…

Tuinen inrichten

Tuinen inrichten

Na mijn MBO opleiding besloot ik een tussenjaar te nemen. Ik wilde geen gymleraar meer worden. Ik heb dit nooit echt leuk gevonden, maar ik dacht dat dit het enige was wat ik echt kon. Gelukkig kreeg ik een kans om te bewijzen dat ik meer kon. Dit begon allemaal bij mijn stage bij de Intratuin. Dit was destijds maar een stage van twee dagen, maar ik kreeg toen al een baan aangeboden. Mijn stagebegeleider was heel erg aardig en bood me een weekendbaantje aan. Destijds had ik helaas al een andere baan. Een aantal jaren later, in mijn tussenjaar, herinnerde ik mij deze werkplek en hoe leuk ik dit toen vond. Ik kon hier nog steeds meteen aan de slag. Mijn oude stagebegeleider kende mij nog steeds. Ik ging meelopen met een tuinontwerper. Na een aantal weken helpen sjouwen, waar ik voor was aangenomen, heb ik veel kunnen kijken waar mijn baas zich mee bezig hield. Op een dag was mijn baas ziek, en moest ik alleen naar een afspraak. Samen met de klant die mij toevallig wilde helpen heb ik alle spullen van de vrachtwagen geladen. Hij vroeg mij om mee te denken over het ontwerp van zijn tuin. Ik vertelde hem dat ik hier niet zo goed in was, maar hij wilde alsnog graag mij mening horen.

Indelen

Samen met de klant hebben we de tuin bijna opnieuw ingedeeld. Ik had die dag maar één afspraak. Hierdoor had ik de hele dag de tijd om deze klant te helpen. Ik had het heel erg naar mijn zin. Ik kon het goed vinden met mijn klant. En het mooiste van alles was; de tuin werd nog mooi ook! Ik werd hier heel erg enthousiast van. De klant vroeg of ik volgende week ook zijn buurman wilde helpen, dit was een vriend van hem.

Tweede tuin

Op werk vertelde ik aan mijn baas wat er was gebeurd. Hij was heel blij voor me en liet me alleen naar de afspraak gaan die ik zelf had gemaakt. Grote witte potten, marmeren loopstenen, houten tuinschermen en een grote variatie aan mooie bloemen. Ik nam alles met me mee. De buurman van mijn allereerste klant was net zo vriendelijke. Ze kwamen samen naar de tuin om de opties te bespreken. Ze wilde ook graag een verlaagde schutting en een deur in de schutting naar elkaars tuin toe. Ik had er heel veel zin in om dit te gaan realiseren voor de klant.

Mooi haar

Mooi haar

Op de middelbare school ben ik vriendinnen geworden met vijf andere meiden. Samen hebben we een vriendinnengroep opgericht. We noemen onszelf de “Miller”, deze naam is ontstaan door van onze alle zes de voorletters bij elkaar te doen. Eerst waren we voornamelijk een vriendinnengroep van vier meiden. Maar in de vijfde klas van het vwo kwamen er twee andere meiden bij. Dit klikte zo goed, dat we daarna als een vriendinnengroep van zes verder zijn gegaan. Een van onze vriendinnen, Milou, is heel onzeker over haar haar. Er wordt namelijk vaak tegen haar gezegd dat ze een pluisbol is. Haar haar pluist namelijk heel erg, vooral in de herfst.

Werken in Australië

Na de middelbare school zijn vijf van ons gaan studeren, Milou, ging wat anders doen. Zij wilde al een hele lange tijd graag naar Australië. Ze is eerst in Nederland gaan werken bij een horecagelegenheid, dit restaurant heet Hanno. Dit is een restaurant met gerechtjes die afkomstig zijn van over de hele wereld. Nadat ze daar vier maanden heeft gewerkt is ze naar Sydney vertrokken. Thuis had zij zich al online aangemeld op een site voor au pair. Ze was door een gezin geselecteerd om daar als oppas te komen werken. Het gezin bestond uit vier kinderen. De oudste was vijf, een tweeling van drie jaar oud en een baby van dertien maanden. Dit leek Milou wel wat, dus gingen ze skypen. Toen het via het videogesprek ook een klik bleek te zijn had ze haar vlucht naar Sydney geboekt. 

Krullenkapper

Wij hoorden vaak van haar dat ze het heel erg naar haar zin had. Op een dag stuurde ze ons een foto. En wauw, wat zag haar haar er prachtig uit! Haar krullen kwamen veel mooier uit dan normaal, en het leek helemaal niet meer te pluizen. Dus ik belde haar direct op en vroeg hoe ze dit voor elkaar had gekregen. Ze zei dat ze naar een speciale krullenkaper in Australië was geweest. Ze had daar wel vijf uur in de stoel gezeten, maar met een prachtig eindresultaat. Ook had ze als tip gekregen om voortaan kerastase haarproducten te gaan gebruiken. Ze klonk zo blij aan de telefoon, dat het aanstekelijk was en ik ook blij werd. Het was zo leuk om te zien dat ze nu straalde en niet meer onzeker was over haar uiterlijk. Na een paar maanden kwam ze terug om in Nederland te gaan studeren. Omdat het zo goed voor haar had gewerkt, bleef ze hier ook kerastase haarproducten gebruiken.

Hoe kun je vertalen in het Duits?

Hoe kun je vertalen in het Duits?

 

Wij als normale Nederlanders worden op vroege leeftijd al aangespoord om de Duitse taal te leren. Meestal begint het al met Engels op de basisschool en vanaf de middelbare school komen daar ook Duits en Frans bij. Ondanks dat is het ontzettend moeilijk om jezelf te ontwikkelen in je eigen moedertaal, Nederlands, en ondertussen drie andere talen te leren. Daarom geven we eigenlijk de prioriteit aan Engels, omdat het over het algemeen de meest gebruikte voertaal is. Voordeel? We kunnen gewoon Engelse series kijken zonder dat het voice overs nodig heeft. Soms komen we wel eens in situaties dat we de andere taal nodig hebben. Daarom vertel ik in deze blog alles over vertalen.

Welke mogelijkheden zijn er?

We kennen natuurlijk allemaal de Van Dale. Vroeger in een boekje, tegenwoordig gewoon online te vinden. Als je dus vertalen Duits intikt, dan zal Van Dale al snel naar boven komen in de zoekresultaten. Dit komt omdat Van Dale een gerenommeerde partij is op het gebied van alles wat met taal te maken heeft. Ben je dus even niet in staat om de Duitse woorden te bedenken? Dan biedt deze online tool een uitkomst. Natuurlijk zijn er online nog een tal van mogelijkheden om je vertalingen in meerdere talen te doen. De meest betrouwbare is zonder meer de Van Dale. Ik denk dat iedere Nederlander het daar wel over eens is.

Taalbarrière

Heb je het ook wel eens gehad? Je staat in het buitenland en wat vreemde mensen stellen in een vreemde taal een vraag aan je. Je stottert wat in je beste Engels, maar veel soeps komt er niet uit. Tegenwoordig kun je gewoon gebruik maken van spraakgestuurde acties op je telefoon. Een vertaling is daardoor makkelijk uit te spreken. Dit maakt de communicatie natuurlijk al een stukje makkelijker. Of we dit snel in het zakelijke leven gaan zien valt te betwisten, want het ziet er natuurlijk wel een beetje gek uit. Ben jij wel eens in het buitenland iemand tegen gekomen die een taal sprak waar je echt nog nooit van had gehoord? Het is soms gek om te realiseren dat er zo ontzettend veel talen zijn. Die van ons lijkt normaal, maar is dat ook voor iemand anders zo?

Combineer je Nubikk sneakers

Combineer je Nubikk sneakers

Ik ben een echte sneakerfan. Ik hou van een sportief en elegante look, ik hou van snel kunnen wandelen zonder dat ik last krijg van mijn enkels of per ongeluk in de tramrails land, en ik hou van schoenen die onder elke outfit staan. Nu zit daar wel een nuance in; niet iedere sneakers staan top onder iedere outfit. De júíste sneakers staan top onder iedere outfit. Zelf ben ik een enorme van van rustige effen kleuren, al mag er soms wel een beetje een twist in zitten. Denk aan mooie gladde witte sneakers, maar met een klein tijgerprintje achterop op de hiel. Of een mooi geplaatst fel logootje kan ik ook nog wel waarderen. Het merk waar ik nu het meest aan verknocht ben, zijn Nubikk schoenen.

Stijl.

Deze sneakers staan bekend om hun elegantie en sportieve uitstraling, waardoor het werkt op kantoor, maar ook tijdens uitgaan, shoppen, of een boswandeling. Ik heb mijn Nubikk damesschoenen nu al een tijdje, en ben een enorme fan geworden. De schoenen zijn duurzaam en gaan lang mee, makkelijk schoon te houden, en lopen heerlijk comfortabel. Ik vind het leuk om mijn rustige effen witte sneakers te combineren met bijvoorbeeld een lichtgrijze pantalon, of om ze onder een jurk in een wat fellere kleur te dragen. Effen sneakers kalmeren de outfit altijd naar mijn idee. Als je hele drukke printjes op de sneakers hebt, en je hebt een drukke chaotische outfit, dan lijkt het snel een rommeltje. Daarentegen zijn drukkre sneakers weer juist heel leuk met een rustige en effen outfit! Ga helemaal in het zwart, met neon printjes op de sneakers! Tof toch?

Fases.

Iedere vrouw doorloopt in haar leven verschillende fases waarin je verschillende kledingstijlen uitprobeert. Zo ben ik absoluut door een 'onmogelijk-hoge-hakken' fase heen gegaan, waar ik alleen maar wiebelde en eruit zag als een baby hertje op glad ijs. Maar ik heb ook mijn thigh high boots laarzen kapot gedragen, ik heb een loafertjes fase gehad, een muiltjes fase, en mijn enkellaarsjes fase. Als ik heel eerlijk ben, daar heb ik nog niet compleet afscheid van genomen. Maar de fase die het meest is blijven hangen door de jaren heen omdat hij nou eenmaal zo praktisch is; is de sneakerfase. Sneakers zijn gewoon praktischer.  Elke dag gebeurt er wel iets waardoor ik blij ben dat ik sneakers aan heb gedaan vandaag. Rennen voor de tram? Sneakers aan! nog even snel langs de Albert Heijn? Sneakers aan. Door plassen banjeren? Sneakers aan. Omlopen door gras? Sneakers aan.

Heb jij je sneakers al aan?

 

Inlegzolen voor een betere houding

Inlegzolen voor een betere houding

Al tijden had ik last van mijn rug. Het begon onderin in mijn rug en werkte zijn weg naar boven toe. Het was een vermoeiende, zeurende pijn, die steeds erger werd. Ik ben al een paar keer langs de huisarts geweest om het te laten checken. Die stuurde mij door naar een fysio. Die heeft mij langere tijd behandeld voor een hernia, wat helemaal niet het geval was! De pijn werd dus ook niet minder. Uiteindelijk kwam ik bij een orthomanueel therapeut en chiropractor terecht. Deze onderzocht niet alleen mijn rug, maar mijn gehele lichaam. Mijn bekken, heupen, nek en enkels werden grondig bekeken. En wat bleek? Ik stond scheef op één voet, waardoor mijn gehele rug zich al jaren moest compenseren en scheef was gaan staan. Het enige wat ik erna hoefde te doen, was inlegzolen dragen!

Inlegzolen.

Inlegzolen zijn zooltjes die je kan toevoegen onder in de schoen, zodat je voet anders gaat staan. Soms hebben mensen door een geboortedefect een verkeerde stand van voeten, maar het kan ook aangeleerd zijn. Door constant fout te staan en te lopen, groeien gewrichten spieren en botten op een bepaalde manier. Als dit niet op tijd wordt gecorrigeerd of zelfs maar op tijd wordt gezien, kan het later klachten geven. Als kind had ik vroeger last van platvoeten. Ik moest op aan raden van de huisarts zooltjes dragen, maar heb dit nooit gedaan. Ik vond ze toentertijd niet cool, dus droeg ze niet. Het waren witte rubberen zooltjes met een soort verdikking aan de zijkant, de binnenkant van de zool. Dit zou helpen tegen het naar binnen lopen van mijn voeten. Had ik dat maar op tijd geweten!

Steun.

Veel schoenen geven vaak niet de juiste steun die jouw voet nodig heeft. Je wil een flexibele maar stevige schoen die niet mee zakt met jouw voet, maar juist jouw voet de ondersteuning biedt die hij nodig heeft. Je hebt vast wel eens meisjes op Uggs zien lopen. Soms als deze schoenen wat langer ingelopen zijn, zie je hoe scheef naar binnen gezakt deze schoenen zijn. Ze hebben geen steun om de voet recht te houden, en maken het alleen maar makkelijker om scheef te staan! Naast dat dit ongelofelijk slecht voor je houding en rug is, is het ook geen gezicht. Een recht postuur straalt zelfvertrouwen uit, je bent veerkrachtig, energiek, en je 'houdt je rug recht' bij wijze van spreken!
Check meteen of jij zooltjes nodig hebt.

Werken zonder diploma: dat kan!

Werken zonder diploma: dat kan!

Lang niet iedereen heeft zijn/haar school afgemaakt. Dat kan een enorme hoeveelheid redenen hebben, maar 1 ding betekent het in ieder geval niet: het betekent niet dat je niet aan een baan kan komen. Zolang je hard werkt, je best doet en jezelf echt laat zien, is werken zonder diploma geen enkel probleem. Hieronder een paar tips die misschien kunnen helpen met aan een fijne baan komen, ook zonder diploma!

Het papierwerk

De eerste stap in jezelf presenteren in een werkveld is het papierwerk. Allereerst natuurlijk je CV, een soort papieren versie van alles wat je al hebt bereikt voorgaande aan de baan waar je voor solliciteert. Het is belangrijk dat je je CV zo inricht dat het zowel overzichtelijk is, als ook iets zegt over wie jij bent. Word heeft bijvoorbeeld verschillende CV templates, waardoor je je CV een leuk persoonlijk tintje geeft, en het nog steeds een professioneel uiterlijk houdt. Op je CV mag je alles zetten wat ook maar enige relevantie heeft, niet alleen werkervaring. Als je bijvoorbeeld drie andere talen spreekt, een jaar met kinderen hebt gewerkt, of in het buitenland hebt gewoond, dat speelt allemaal mee in het selectieproces van een mogelijke nieuwe werkgever.
Bij het schrijven van een sollicitatiebrief is het ook belangrijk dat je een balans vindt tussen jezelf zijn en jezelf als potentiele werknemer presenteren. Het is belangrijk dat je een professionele en open houding aanneemt en ietwat formeler schrijft dan je normaalgesproken zou doen (laat je brief ook checken op spelling en grammatica!), maar laat ook zeker blijken hoe enthousiast je bent over de vacature. Enthousiasme wordt altijd gewaardeerd.

De liveshow

Dan is het moment daar: je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Ook voor mensen die werken zonder diploma is dit de realiteit, want voor veel banen is een cursus van een aantal weken of maanden (en natuurlijk verdere geschiktheid voor de desbetreffende baan) alles dat nodig is. Op een sollicitatiegesprek is het opnieuw belangrijk dat je een goede balans houdt tussen professionaliteit en jezelf zijn. Probeer niet te schelden, en let op je lichaamstaal en je ademhaling (houdt beiden rustig en open). Maar opnieuw is eerlijkheid en humor (jezelf zijn, dus) heel belangrijk en ook gewenst. Een werkgever neemt (als het goed is) niet alleen een werknemer aan, maar ook een persoon.

Werken zonder diploma is dus zeker mogelijk. Probeer in alles wat je doet een balans te vinden tussen professionaliteit en je leuke persoonlijkheid. Jij kan dit, succes!

Zo creëer je een moderne en luxe badkamer

Zo creëer je een moderne en luxe badkamer

Voor mij is een badkamer een van de belangrijkste ruimtes in mijn huis. Dit moet voor mij een plek zijn om te ontspannen en relaxen. Een lekker bad of warme douche nemen, is de perfecte manier om even helemaal tot rust te komen. Daarom is het wel lekker als je een mooie en luxe badkamer hebt. Wil jij jouw badkamer ombouwen tot een echte luxe badkamer? Lees dan in deze blog hoe je dit kunt doen. 

Een moderne look

Tegenwoordig zijn badkamers met een moderne en strakke look heel populair. En dit is ook niet gek. Een strakke badkamer geeft al snel het gevoel dat je je bevindt in de sauna of een luxe resort. Maar hoe kun je dit nou in je eigen huis voor elkaar krijgen? De basis aspecten van een moderne badkamer zijn vooral neutrale muren en strakke badmeubels. Bij neutrale kleuren moet je bijvoorbeeld denken aan wit, zwart of donkergrijs. Zelf heb ik badkamer muren van een soort donkergrijs soort steen, wat heel chique eruit ziet. Zorg dat de muur ook zo strak mogelijk is. Ruil die oubollige witte tegels in voor een nette vlakke muur. Voor je meubels kun je ook beter kiezen voor strakke meubels. Kies bijvoorbeeld voor een rechthoekige wastafel en een simpele badkuip. 

De inrichting 

Om een luxe badkamer te creëren, is het belangrijk dat je de badkamer goed indeelt en inricht. Vooral als de badkamer niet zo groot is, is het belangrijk dat je goed gebruik maakt van de ruimte die je hebt. Wordt het bijvoorbeeld heel krapjes als je zowel een douche als een badkuip plaatst? Kies dan een van de twee en laat de ander achterwege. Als je voor allebei kiest zul je namelijk een heel krap gevoel creëren en dit weerhoud je ervan om echt optimaal te kunnen ontspannen. Gebruik je ruimte dus op een slimme manier en plaats geen onnodige dingen in de ruimte. 

De sfeer

Sfeer is het allerbelangrijkste om een ontspannen gevoel te krijgen. Je badkamer kan er nog wel zo mooi uitzien, maar als de sauna-achtige sfeer ontbreekt, zul je nooit optimaal kunnen relaxen. Deze sfeer kun je creëren door middel van verschillende dingen, zoals verlichting en decoratie. Zelf heb ik in mijn badkamer opbouwspots opgehangen met een dimmer. Opbouwspots in wit zien er heel modern uit en door de dimmer kun je echt sfeerlicht creëren. Andere manieren om een fijne sfeer te krijgen is het plaatsen van geurstokjes en het neerleggen van een zachte badmat.

Beginnen met tuinieren

Beginnen met tuinieren

Het kan ontzettend rustgevend zijn voor de mens om in de tuin bezig te zijn. Als jij voor het eerst jouw eigen tuin hebt, of je wilt om een andere reden gaan beginnen met lekker tuinieren, dan geef ik jou groot gelijk. Naast dat het rustgevend is, is het ook gewoon een goed gevoel om te kunnen genieten van jouw eigen tuin. Tuinieren is een hobby die veel mensen toepassen, en het geeft jou de mogelijkheid om jouw tuin precies zo te maken als je wilt. Voordat je begint, moet je wel met een paar dingen rekening houden. Daarom hier een aantal tips om zo goed mogelijk van start te gaan als jij gaat beginnen met tuinieren.

Planning

Je hebt waarschijnlijk wilde ideeën over wat je allemaal met jouw tuin van plan bent, maar het moet nog maar even afwachten zijn of dat ook allemaal haalbaar is. Maak daarom een goed plan, met afmetingen en kosten erbij, over wat jij met jouw tuin wilt bereiken. Je hebt natuurlijk maar een gelimiteerde hoeveelheid ruimte, en het is dus belangrijk dat je hier goed over nadenkt. Je wilt natuurlijk niet dat jouw groenten of bloemen doodgaan omdat ze in een hoek van de tuin zitten waar de zon ze nooit bereikt. In dat hoekje wil je dus een leuk stel bloemen dat niet zoveel zonlicht nodig heeft. Ook wil je weten waar je aan toe bent als het om kosten gaat, en of je wel genoeg potgrond hebt bijvoorbeeld. Daarom maak je van tevoren dus een plan.

Hoe ga je de planten scheiden?

Je wilt, voor het beste resultaat, waarschijnlijk alle verschillende soorten planten en bloemen gescheiden houden. Dit geeft jouw tuin een prachtige look, en bovendien is het vaak beter voor de planten of bloemen zelf. Denk er dus aan op welke manier jij jouw verschillende secties wilt afscheiden van elkaar. Je kan hiervoor een hek gebruiken waarbij je bijvoorbeeld een klimop met bloemen, zoals de Toscaanse jasmijn, wilt laten groeien. Deze plant is bestemd tegen winterse omstandigheden en groeit zo ook uit tot een prachtige afscheiding. Andere opties zijn natuurlijk het afschermen van plantenbedjes met een rijtje grote kiezels, of wat je ook wilt.

Blijf informatie opzoeken

Tuinieren is een hobby met vele kleine dingen die je gaandeweg leert. Zo heeft elk plantje en bloemetje zo zijn eigen perfecte omstandigheden. Deze informatie is vrij gemakkelijk online te vinden, maar je kunt waarschijnlijk ook terecht bij jouw lokale bloemist. Zoek voordat je iets gaat planten even op hoe dit precies het beste kan, en binnen no-time weet jij dat zelf allemaal!

Spreek je waardering uit met een relatiegeschenk

Spreek je waardering uit met een relatiegeschenk

Als bedrijf mogen we soms best een beetje dankbaar zijn voor onze klanten. Onze klanten zijn immers de reden dat je bedrijf bestaat en kan blijven bestaan. Zonder klanten geen omzet en zonder omzet geen inkomsten. En ook al zijn je klanten misschien niet altijd even makkelijk, probeer af en toe wel je waardering naar ze uit te spreken. Hoe je dit kan doen? Met een bosje bloemen of een andere waardevol relatiegeschenk. In dit blog een aantal leuke ideeën met betrekking tot relatiegeschenken die je aan je klanten kan geven.

Een webcam cover

Waarschijnlijk niet het eerste relatiegeschenk waar je aan denkt maar wel een relatiegeschenk waar je klant echt iets aan kan hebben. Zeker in deze maatschappij waar er veel wordt gehackt en phishingmails aan de lopende band voorbij komen moeten we voorzichtig omgaan met onze technologische apparatuur. Hacker zijn zelfs zo handig en slim dat ze zelfs je webcam kunnen hacken. Een webcam cover kan voorkomen dat hackers ook voor iets door jouw webcam kunnen zien. Benieuwd naar de mogelijkheden om een webcam cover te bedrukken? Kijk gerust eens naar de mogelijkheden.

Een koffiemok

Koffie, oftewel het zwarte goud, wordt bijna in ieder bedrijf en door veel werknemers wel gedronken. Een koffiemok met je logo en/of een andere leuke tekst is daarom altijd van harte welkom. Van koffiemokken kunnen bedrijven nooit genoeg hebben. Tegenwoordig heb je naast de standaard modellen ook andere modellen die zeker de moeite waard zijn om eens te bekijken.

Een powerbank

Overal en altijd beschikbaar blijven? Daarvoor heb je natuurlijk een powerbank nodig. Een powerbank is een kleine oplader die je overal mee naartoe kunt nemen. Met een powerbank kan je onder andere je telefoon opladen maar ook je laptop of andere apparaten die oplaadbaar zijn. Ontzettend handig en vooral heel leuk om te geven.

Een waterfles

Zeker op de werkvloer moeten we wel een beetje gehydrateerd blijven. We vergeten het soms gewoon alleen een beetje. Een waterfles zoals een Dopper op je bureau helpt je daar simpelweg gewoon bij. Een ontzettend leuk en waardevol cadeau om te krijgen!

En ook al ogen deze relatiegeschenken misschien wat klein, klanten vinden het ontzettend leuk om ze te ontvangen. Ze krijgen het gevoel dat ze belangrijk zijn voor je bedrijf, dat ze er echt toe doen. Het gebaar is in vele gevallen zelfs nog waardevoller dan het geschenk zelf. Blije klanten is een blij bedrijf!

Mogelijke banen voor drie soorten personen

Mogelijke banen voor drie soorten personen

Het kiezen van een opleiding of een beroep is heel lastig. Er zijn zoveel mogelijkheden, dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Vaak wordt er aangeraden om een persoonlijkheidstest te maken en dit is zeker geen verkeerd idee. Aan de hand van je kwaliteiten en vaardigheden kun je een goede inschatting maken van welk beroep bij je past. In deze blog deel ik een aantal mogelijke beroepen voor drie verschillende soorten mensen. 

De analytische denker

Komt er uit een persoonlijkheidstest dat jij een groot analytisch vermogen hebt? Hier kun je erg blij mee zijn, want bij veel beroepen wordt deze skill erg gewaardeerd. Een analytisch vermogen houdt in dat je goed bent in het ontleden van een probleem en goed de hoofd- en bijzaken van elkaar kunt scheiden. Deze vaardigheid komt bijvoorbeeld goed van pas bij praktische beroepen als een web developer of engineer. Een manager is weer een hele andere functie, maar ook hier is een analytisch vermogen erg belangrijk. Je moet problemen in het bedrijf goed kunnen analyseren en hierop in kunnen spelen. Zoals je ziet kun je met een analytisch vermogen bij veel verschillende soorten banen belanden. 

De handige Harry

Ben jij iemand die heel handig is, bijvoorbeeld in het in elkaar zetten van dingen en klussen? Dan zijn er ook genoeg banen te vinden waar ze jou graag zouden willen hebben. Kijk maar eens op het internet naar technische vacatures en je zult zien dat er meer dan genoeg vraag is. Bij deze vaardigheid kun je terecht bij allerlei soorten beroepen, van lasser tot Assemblagemedewerker. Het leuke aan dit soort praktische beroepen, is dat je deze beroepen bijna in alle vakgebieden wel tegenkomt. Je kunt dus geheid iets vinden waarbij je je vaardigheden kunt combineren met je interesses. 

De communicatiespecialist

Als je goed bent in het overbrengen van complexe zaken door middel van taal, dan is jouw communicatievermogen erg groot. Ook met deze vaardigheid zijn er vele banen beschikbaar waarin jij deze skill toe kunt passen. Denk bijvoorbeeld aan een advocaat of minister van justitie. Een advocaat of minister van justitie moet enorm goed zijn in de Nederlandse taal en moet zijn pleidooi goed over kunnen brengen aan de rechter. Taalvaardigheid is dan ook echt een must als je rechten gaat studeren. Andere beroepen waar je aan kunt denken zijn bijvoorbeeld journalist of presentator. Als debatteren jouw specialiteit is, zou je eens kunnen denken aan een carrière in de politiek.